O nouă promisiune, la Seciurile: Deschid un punct de desfacere

O nouă conducere la Complexul Energetic Oltenia, o nouă promisiune la Roşia de Amaradia. Autorităţile locale spun că au primit noi asigurări că, până în toamnă, nu doar că vor începe lucrările pentru redarea în circuitul agricol a zonelor afectate de exploatarea minieră, ci compania are în plan să deschidă un punct de desfacere la Cariera Seciurile şi să vândă cărbune.

 

Nu e prima dată când e vehiculată această idee, însă în ciuda acestui fapt a fost mereu refuzată de oficialii companiei.

 

De această dată, spune primarul din localitate, noua conducere i-ar fi dat asigurări că se va mai scoate cărbune din Roşia de Amaradia pentru angajaţii care primesc cotă de cărbune, dar şi la liber pentru alţi localnici sau firme care vor să cumpere lignit.

 

„Am avut o vizită în teren a noii conduceri. Am făcut un tur, am ocolit tot perimetrul minier, am mers inclusiv în perimetrul minier. Mi-au promis şi sper să nu fiu amăgit şi de data aceasta, că anul acesta, până în toamnă, să înceapă lucrările de redare în circuitul agricol. Ar lua steril din zona bogată în zăcământ unde este licenţă pentru exploatarea cărbunelui. Şi descoperim stratul de cărbune care va fi o zonă atractivă pentru CEO, să deschidem un punct de desfacere. Ar presupune ca minerii care mai lucrează aici asigurând paza, cât şi cei care s-au transferat în zone miniere din judeţ, să ridice an de an raţia de cărbune. Cetăţenii să cumpere şi ei şi sunt convins că vor veni şi firme să cumpere cărbune. Zona noastră şi Alunu au un cărbune cu putere calorică foarte mare în comparaţie cu ce extrag din alte zone”, a spus primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

 

Până acum, oficialii companiei nu au făcut vreun anunţ cu privire la o astfel de intenţie şi nu e exclus ca promisiunea făcută autorităţilor să fie doar vorbe în vânt ca şi până acum.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: