O poveste tristă, un gest frumos şi fericire în ochii a nouă copii

Faptul că o tânără de 25 de ani din Cărbuneşti, mamă a unui copil, şi-a asumat creşterea altor opt copii rămaşi fără mamă, a impresionat multă lume. Tatăl celor opt copii munceşte cu ziua, bunicul contribuie cu pensia, dar probabil că familia nu ar fi arătat atât de bine fără Daniela, cea care îi creşte pe cei opt orfani de mamă. O cititoare din București a ziarului Pandurul nu a rămas indiferentă când a văzut povestea tristă a acestei familii.

Mai multe mămici din Bucureşti au citit povestea în Pandurul şi au pus mână de la mână pentru a le duce celor mici hăinuţe, jucării, dulciuri şi ceva alimente. Jucăriile au fost cele care au aprins scântei de bucurie în ochii micuţilor, care nu au mai fost interesaţi de nimic altceva. Mama Daniela a rămas cu grija de a se asigura că fiecare copil primeşte ce i se potriveşte, fiind destul de greu să împaci nouă copii.

noua_copii_2Cei opt fraţi au rămas orfani în 2011, când mama lor a murit la naşterea micuţului Marian. Rămași fără mamă la o vârstă fragedă, în grija tatălui care muncea cu ziua să-i întrețină și a bunicului, familia risca să se destrame. Copilul cel mic a fost dat la Centrul Maternal, iar ceilalţi erau destul de dezorientaţi.

Când se așteptau mai puțin, o tânără de 25 de ani din sat, care a trecut printr-o relație eșuată din care a rezultat o fetiță, a considerat că ea poate fi cea care ar putea substitui lipsa unei mame la acești copii. S-a apropiat foarte repede de ei, mai ales că era prietenă cu fetele cele mari, a reușit să-l recupereze pe micuțul Marian din Centrul Maternal iar acum sunt o adevărată familie. Daniela are grijă, în ciuda lipsei banilor, ca micuţii să fie bine îngrijiţi, să nu ducă lipsă de medicamente când sunt bolnavi.

Bucuria li se citea în ochi

noua_copiiCredeau  că va mai trece o altă zi de toamnă ca oricare alta, dar s-au trezit în casă cu multenoua_copii_6 jucării, hăinuțe și dulciuri. Bucuria li s-a citit în ochi micuților, care cu un simplu zâmbet au mulțumit pentru lucrurile pe care le-au primit. Așa cum era normal, prichindeii au fost atrași de jucării, pentru că duceau lipsă de așa ceva, iar fetele de liceu s-au bucurat pentru haine. Pentru că au fost învățați să împartă totul frățește, așa au făcut și cu lucrurile primite de la mămicile din București, care pot fi mândre că au reușit printr-un gest mărunt să aducă zâmbetul pe buze și fericirea în sufletul acestor copii. „Mulțumim din suflet pentru tot ce ne-ați adus”, a mai putut spune mama adoptivă, vizibil marcată, care nu-și putea lua ochii de la copiii care descopereau câte ceva ce li s-ar potrivi sau și-ar fi dorit să aibă.

Mămicile din Bucureşti au avut grijă ca în pachete să fie cam tot ce ştiau ele că au nevoie micuţii. Au pus chiar şi un casetofon, CD-uri, dar şi creme şi şampoane pentru copii. S-au gândit şi la fetele mai mari, care au nevoie de încălţăminte, de haine pentru şcoală, dar şi mai de ocazie. Nu au lipsit nici rechizitele. Nici gorjenii nu au rămas indiferenţi. Chiar ieri, o familie din Ţicleni a dus alimente pentru iarnă micuţilor din Târgu Cărbuneşti. „Şi lor le mulţumim foarte mult. Tot aşa, au văzut povestea în ziar şi au venit să ne facă acest bine”, a spus Daniela.

noua_copii_4

noua_copii_5

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: