Bugetul mic a redus numărul beneficiarilor de la cantina socială

Bugetul tot mai mic al Primăriei Țânțăreni îi afectează pe tinerii care provin din familii cu probleme sociale. Aceștia beneficiază de masă la cantina socială din localitate, însă numărul celor care mănâncă aici fost redus. Autoritățile locale din Țânțăreni caută în acest moment o fundație sau o societate care ar putea ajuta primăria pentru ca acești tineri să poată lua în continuare masa la cantină.

Autoritățile locale din comuna Țânțăreni vin în sprijinul copiilor din localitate care provin din familii cu probleme sociale. Pe lângă ajutorul social pe care-l primesc familiile acestor copii, minorii beneficiază și de o masă la cantina socială din localitate. Această unitate a fost înființată în anul 2004 și, până în 2013, aici au luat masa 30 de copii, însă din cauza fondurilor reduse de care beneficiază primăria, numărul beneficiarilor a fost redus la 20.

Primarul Maria Vasilescu caută acum parteneri pentru a putea asigura în continuare masa la cantina socială. „Noi suntem singura comună din județ care avem cantină socială. Aceasta a fost făcută în anul 2004 și în primii cinci ani a fost monitorizată activitatea la această cantină. De atunci și până anul acesta aici au servit masa cam 30 de copii, însă numărul lor a fost redus la 20 din cauză că nu mai avem fonduri suficiente ca să suportăm utilitățile, plata angajaților, dar și masa pentru fiecare copil. De luni până vineri, la prânz, beneficiarii primesc o masă caldă, iar pentru cină și în week-end au hrană rece. Alocația pentru fiecare copil este de șase lei pe zi și trebuie să ne încadrăm cât de cât, deși prețurile la alimente sunt foarte mari. Noi căutăm o asociație, o fundație sau o societate care să ne sprijine în vreun fel ca să putem asigura masa beneficiarilor”, a precizat primarul Maria Vasilescu. 

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: