STRIGĂT DISPERAT: Mi-au furat libertatea, mă sinucid!

Un tânăr de 24 de ani din Mătăsari, aflat în arestul IPJ Gorj, este decis să intre în greva foamei şi chiar să-şi pună ştreangul de gât, susţinând că a fost arestat pe nedrept. Ionuţ Udrescu este din august în spatele gratiilor, fiind suspectat de o tâlhărie care a avut loc la Bolboşi, când cineva a intrat peste o femeie în casă şi, sub ameninţarea cuţitului, i-a smuls lănţişorul de la gât. Mama tânărului susţine că acesta plăteşte pentru o greşeală din adolescenţă când, acum zece ani, a comis o faptă asemănătoare. Pentru că în casa victimei nu au fost amprentele tânărului, iar la el acasă nu s-a găsit nimic, poliţia a comandat o expertiză ADN. „Rezultatele expertizei sunt nevalorificabile”, se arată în raport, după care Judecătoria Motru a decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorul a făcut recurs, pe motiv că tânărul refuză să-şi recunoască fapta, la judecătorii de la Tribunal au casat sentinţa şi au prelungit cu 30 de zile arestul preventiv.

Ionuț Udrescu are 24 de ani și este în arestul Inspectoratului Județean de Poliție de la jumătatea lunii august. Acesta susține că i se impută o infracțiune de tâlhărie și una de violare de domiciliu, fapte pe care nu le-a săvârșit. Ionuț Udrescu a fost arestat pentru că organele de cercetare au considerat că el este vinovatul celor două infracțiuni săvârșite în satul Ohaba. În rezoluţia prin care s-a început urmărirea penală se arată că „Udrescu Ionuț Daniel a pătruns fără drept în locuința părții vătămate Cojocaru Carmen, pe care a amenințat-o cu un cuțit  și i-a smuls de la gât un lănțișor de aur, în același timp provocându-i o leziune prin tăiere în zona palmară dreaptă, fiind necesare pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”.

Se consideră nevinovat

Ionuț Udrescu a fost arestat pe data de 17 august. Deși acesta a cerut de mai multe ori cercetarea în stare de libertate, instanța a respins acest lucru. La dosar a ajuns raportul de constatare tehnico științifică întocmit de IGPR-INEC, în scopul comparării profilului genetic al lui Ionuț Udrescu cu probele prelevate de la locuința părții vătămate, care a pus în evidență „rezultate nevalorificabile”. În aceste condiții, magistrații de la Judecătoria Motru resping propunerea formulată de procuror pentru prelungirea arestării preventive și dispun măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că procurorii au făcut recurs, care a fost admis de Tribunalul Gorj. „Prelungeşte arestul preventiv pentru inc. Udrescu Ionuţ Daniel pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 23.10.2013 la 21.11.2013”, este decizia judecătorilor.

Pentru că nu mai vede nicio cale, tânărul a trimis o scrisoare redacţiei Pandurul, pentru a spune ce i se întâmplă. „Sunt în arestul IPJ pentru infracțiunile de tâlhărie și violare de domiciliu. Eu sunt nevinovat și mi s-a înscenat totul. Deși nu au probe împotriva mea, m-au arestat pentru faptul că sunt recidivist. Sunt acuzat că am intrat în locuința unei femei din satul Ohaba, comuna Bolboși, și sub amenințare unui cuțit i-am luat lanț de la gât. Mi-au luat amprente pe care le-au comparat cu cele găsite în casa părții vătămate și nu sunt ale mele. Mi-au percheziționat și apartamentul și nu au găsit nimic. Mi-au luat probe ADN mie și din locuința victimei, iar în raport scrie clar că în scopul comparării profilului genetic al meu cu cele din locuința victimei a pus în evidență rezultate nevalorificabile. În baza acestor probe instanța de judecată de la Motru m-a pus în libertate pe data de 19 octombrie, iar pe data de 21 Tribunalul Gorj a admis recursul parchetului”, povestește într-o scrisoare trimisă la redacția Pandurul.

Arestat pentru că este recidivist

Mama tânărului susține că fiul său este nevinovat și crede că acesta a fost arestat pentru că în urmă cu 10 ani a comis o tâlhărie asemănătoare cu aceasta. Mai mult decât atât, el a fost cel care s-a prezentat la poliție să-și clarifice situația imediat ce a aflat că este pe lista de suspecți. „În urmă cu zece ani, fiul meu a comis o tâlhărie, i-a smuls unei fete lanțul de aur de la gât. Și-a recunoscut atunci fapta și pentru că este recidivist i s-a pus în cârcă această tâlhărie pe care nu a comis-o. Deși susțin că nu sunt probe care să-l incrimineze, decât faptul că e recidivist, este ținut de câteva luni în arest. El s-a dus singur la poliție să clarifice situația când a aflat că e pe lista de suspecți și atunci l-au reținut”, a precizat Gheorghița Stănchescu, mama tânărului.

Amenință că se omoară

Tânărul, aflat acum în arestul IPJ Gorj, este decis să intre în greva foamei și, dacă situația lui nu se va rezolva și nu va fi pus în libertate, este decis să se omoare, pentru că nu vrea să  i se întâmple și lui același lucru prin care a trecut Marcel Țundrea. „Am ajuns în pragul disperării. Nu știu ce să mai fac. Nu vreau să sfârșesc ca Țundrea care după 12 ani de stat în pușcărie nevinovat a murit. Eu nu pot suporta și nu vreau așa ceva pentru mine. E prea mult. O să intru în greva foamei și nu voi ieși până când nu se va face dreptate, iar dacă mă vor reține în continuare mă voi spânzura. Nu mai pot suporta. M-au distrus pe mine, mi-au distrus familia, mi-au furat libertatea. Mă țin aici închis din cauza declarației victimei și că sunt recidivist. O să cer ajutor la toate instituțiile abilitate atât din țară, cât și din străinătate”, a mai precizat Ionuț Udrescu în scrisoare.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: