Clubul Vârstnicilor din Mioriţei, redat pensionarilor din zonă

Câteva sute de pensionari din zona 9 Mai din Târgu Jiu au începând ieri un spaţiu complet renovat şi utilat în care să-şi petreacă timpul liber. Este vorba de Clubul Vârstei a Treia de pe strada Mioriţei care a fost redeschis ieri de autorităţile locale. După tăierea panglicii de către primarul Florin Cârciumaru, bătrânii au luat parte la un program special închinat evenimentului, fiind serviţi cu sărmăluţe şi turtă, atmosfera fiind întreţinută de artiştii Şcolii Populare de Artă.   

Clădirea deserveşte vârstnicii din zonă de mai bine de un deceniu, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi ale persoanelor vârstnice din Târgu Jiu. În tot sezonul estival clădirea a fost renovată, extinsă şi îmbunătăţită cu mobilier nou. Bătrânii din zonă aşteptau cu nerăbdare redeschiderea lui, mai ales că în perioada lucrărilor de renovare au fost nevoiţi să meargă la Centrul de Asistenţă Socială “Magnolia”. “Este foarte frumos, sunt de toate, s-a mărit, e curăţenie, nemaipomenit. Veneam aici în fiecare zi, doar sâmbăta şi duminica nu veneam. Ne ajută, aici ne întâlnim cu multe femei, prietene, mai vorbim şi noi. Am aşteptat mult să se deschidă. Eu stau aproape şi îmi este mai uşor să vin aici”, a spus Maria Vlancea.

Cât a costat modernizarea şi extinderea

Mai nou, pensionarii vor putea să socializeze mai mult timp la club asta pentru că programul a fost prelungit. “Este un club modern, spaţios, unde pensionarii din zonă au posibilitatea să îşi petreacă timpul liber. Acest club va funcţiona pe două schimburi, ca să acoperim toată perioada pentru că aşa cum m-au rugat vine o perioadă de iarnă când au timp liber suficient şi pot să vină la club să participe la diferite evenimente de dimineaţă până seara. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1,5 miliarde bani vechi, până acum a funcţionat într-un spaţiu mic şi în colaborare cu conducerea unităţii şcolare din această zonă, am reuşit să beneficiem şi de o sediu mai mare ca să fie ca suprafaţă destul de spaţios clubul”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

În municipiul Târgu Jiu există cinci astfel de cluburi ale vârstnicilor, care numără peste 4 mii de beneficiari. Autorităţile locale anunţă modernizări şi la celelalte cluburi ale vârstei a treia din oraş.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: