O primărie a cheltuit în două zile bugetul pe 2013

Primăria Vladimir şi-a cheltuit bugetul pe anul 2013 în doar două zile şi anunţă arierate de aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi începând cu luna iunie. Chiar dacă prin măsurile impuse de guvern a reuşit să scape de arierate, primarul a anunţat că deja a început să facă altele.

Primăria Vladimir şi-a cheltuit bugetul pe anul 2013 în doar două zile de la aprobare. Asta întrucât întreaga sumă abia a acoperit arieratele existente. Autorităţile locale spun că, în momentul de faţă, în bugetul primăriei nu mai există decât fondul pentru salarii şi utilităţi, în condiţiile în care s-au încasat circa 40% din taxele şi impozitele pentru anul în curs. „La finele lunii martie am primit bugetul pe anul 2013. Este vorba despre aproximativ 7 miliarde de lei vechi, bani pe care i-am cheltuit în două zile pentru acoperirea arieratelor. În momentul de faţă, în bugetul primăriei nu mai există decât fondul de salarii şi de utilităţi. Chiar dacă peste câteva luni vom avea din nou probleme cu fondurile, cert este că de Paşti ne vom lua salariile, iar angajaţii nu vor mai fi nevoiţi să rămână fără bani de sărbători, aşa cum s-a întâmplat de Crăciun”, a declarat Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir.

Problemele financiare vor reveni începând cu luna iunie întrucât deja se anunţă arierate de 3,5 miliarde de lei vechi, ca urmare a unor lucrări finalizate şi neplătite. „În prezent, avem plăţi restante care peste două luni vor intra ca arierate. Valoarea acestora se ridică la suma de 3,5 miliarde de lei vechi. Banii reprezintă contravaloarea unor lucrări finalizate şi neplătite constructorilor. Este vorba despre consolidarea DC 44A, pentru care avem deja datorii, şi construirea unui grup sanitar la Şcoala Generală Andreeşti, la care vom face recepţia în aceste zile, constructorul urmând să vină cu situaţiile de lucrări şi factura”, a mai precizat Marius Vijulan.

Primarul spune că nu mai are nici o soluţie pentru a face rost de bani întrucât şi creditul de peste un miliard făcut la Direcţia de Finanţe a fost cheltuit pentru plata arieratelor.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: