Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

O primărie de oraş se mută în Casa de Cultură

Primăria oraşului Rovinari se va muta în incinta Casei de Cultură. Transferul ar urma să se producă chiar de anul viitor, iar până atunci administraţia locală va încerca să obţină finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru amenajările necesare în noul spaţiu.

„În momentul în care ne vom muta cu primăria în Casa de Cultură, aşa îmi doresc, la anul o să mutăm toate serviciile acolo. O să facem un sistem foarte performant. Când omul vine la primărie, să-şi ia un bilet de ordine, pe parter să fie toate serviciile primăriei care sunt în contact direct: registratură, impozite şi taxe locale, agricol. Iar la etaj vor sta primarul, secretarul, contabilitatea, care n-are legătură cu oamenii. Restul, toţi jos, open space. Să-i vedem la faţă. Nu o să mai fie nevoie să vină la primărie pentru foarte multe acte, o să le dăm în sistem electronic, gen certificate de urbanism sau certificate fiscale. Are Primăria Oradea un astfel de sistem şi e foarte, foarte eficient”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

În Casa de Cultură vor mai funcţiona Poliţia Locală Rovinari, Evidenţa Populaţiei şi Serviciul de Asistenţă Socială. Ședinţele de Consiliu Local ar urma să aibă loc în sala de evenimente.

Etajul al II-lea al clădirii ar urma să fie folosit pentru activităţile cultural-artistice de la nivelul oraşului. Autorităţile cred că vor achita mai puţini bani pentru utilităţi, pentru că „nu vom mai plăti pentru 6-7 clădiri”, ci doar pentru una.  

Casa de Cultură a fost atribuită Primăriei Rovinari în folosinţă pe o perioadă de 15 ani.

Vizualizări: 2,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: