Poliţia, chemată la primărie. „Suntem terorizaţi”

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a spus că nu se mai simte în siguranţă la locul de muncă. Asta după ce în şedinţa reunită a comisiilor de specialitate ale consiliului local, mai mulţi cetăţeni au intervenit, adresând vorbe grele unor consilieri. „Nu putem trăi sub ameninţări permanente şi sub teroare”, a spus Aurel Popescu.

Viceprimarul Aurel Popescu a spus că va fi sesizată poliţia. „Vom face cunoscute cele întâmplate şi poliţiei naţionale, nu putem trăi sub ameninţări permanente şi sub teroarea care s-a încercat a fi instaurată marţi asupra consilierilor locali, atunci când încercam să dezbatem proiectele de hotărâre. O să spună şi domnul viceprimar Adrian Tudor ce i s-a întâmplat după acel simulacru de şedinţă. Deja nu ne mai simţim în siguranţă în primărie, la locul nostru de muncă”, a spus Aurel Popescu.

 „Te vede un oraş întreg, maidanezule”

Şedinţa de marţi a fost întreruptă, urmând a fi reluată joi. Punctul controversat de pe ordinea de zi se referă la parcarea de la Rodna, pe care primarul o vrea înapoi la primărie, iar consilierii PSD-ALDE vor să o dea 49 de ani unui privat. O juristă a primăriei a încercat aproape ţipând să explice de ce proiectul consilierilor PSD-ALDE nu este bun, fapt destul de neobişnuit. Alina Piţu a fost întreruptă de consilieri, astfel că Nicolae Ivan, de la Sabotorii Gorjului, i-a reproşat asta consilierului ALDE Eduard Lădaru. „Lădarule, vezi că tu ai făcut asta. Trebuia să o laşi să vorbească cinci minute”. Atunci când Lădaru i s-a adresat lui Ivan cu „domnule infractor”, acesta s-a dezlănţuit: „Eşti un coş de gunoi, aia eşti. Eşti o mizerie! Te vede un oraş întreg, maidanezule. Nu ţi-e ruşine bă, nesimţitule! Vorbea fata aia acolo, spunea ea părerea ei, că e specialist, iar tu, un semianalfabet, îţi luai notiţe, după aia vorbeai şi tu”.

În sală a fost şi vicepreşedintele suspendat al PMP Gorj, Leonida Belgher, un susţinător declarat al primarului liberal Romanescu. Belgher spunea de pe margine: „Poliţia ar trebui să vă ia pe toţi în cătuşe. Să fiu al dracu, dacă nu. Aici, jumate trebuie duşi la puşcărie. Pe cinstea mea de om”. În tot acest timp, primarul Romanescu, deşi prezent în sală, a tăcut mâlc.

ÎNCHID UŞILE

Mai multe surse politice susţin că majoritatea PSD-ALDE va propune ca şedinţa de joi să aibă loc cu uşile închise. „Situaţia a creat un disconfort total Consiliului Local”, a spus Aurel Popescu, acuzând „persoane din afara consiliului, care au lansat tot felul de ameninţări şi de injurii”. Popescu a spus că joi va lua atitudine, fără să precizeze dacă asta înseamnă că şedinţa va fi cu uşile închise.

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: