O primărie rămâne fără bani după ce a uitat să anunţe arieratele

Primăria Văgiuleşti înregistrează arierate de peste 11 miliarde de lei. Printr-o eroare contabilă, datoriile vechi nu au fost comunicate şi Consiliului Judeţean Gorj atunci când au trimis situaţia cu arieratele pe care le înregistrează. Cum a fost deja stabilită şi aprobată prin şedinţă de consiliu judeţean suma repartizată fiecărei primării, autorităţile din Văgiuleşti nu prea mai au şanse să mai primească vreun leu în plus.

Atunci când s-a făcut situaţia primăriilor în ceea ce priveşte arieratele, autorităţile locale din Văgiuleşti au transmis Consiliului Judeţean Gorj că nu înregistrează datorii mai vechi de 90 de zile. În baza acestei declaraţii Consiliul Judeţean a decis acordarea sumei de 320.000 lei pentru investiţii în localitate. Acum, reprezentanţii primăriei spun că s-a produs o eroare contabilă şi că de fapt primăria înregistrează datorii către furnizorii de servicii. „Avem arierate, dar s-au greşit sumele la contabilitate, am trimis iar situaţia. Avem pe ordonanţa 7 în localitatea Covrigi executate lucrări neplătite. Cred că vreo 11 miliarde am înţeles că avem de plătit. Nu cred că vom primi mai mulţi bani de la Consiliu. Asta este, s-a înţeles greşit de cei de la noi de la contabilitate”, a declarat Petre Plăviţu, viceprimarul comunei Văgiuleşti.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi, spune că sumele acordate vor fi verificate în privinţa legalităţii arieratelor şi că cel mai probabil comuna Văgiuleşti nu va mai primi bani în contextul în care nu a declarat arieratele la timp, înainte să fie aprobate prin şedinţă de consiliu judeţean. „La ora actuală Finanţele Publice verifică situaţia arieratelor să fie legal declarate şi după aceea le transmit la Consiliul Judeţean. Dacă nu au comunicat corect pentru că li s-au cerut aceste situaţii este vina dumnealor şi nu ştiu dacă mai putem face ceva, pentru că deja am avut şedinţa extraordinară de consiliu judeţean în care sumele au fost votate în unanimitate”, a precizat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: