O săptămână în plus pentru firmele care repară şcolile

Amânarea începerii noului an şcolar îi bucură nu numai pe elevi cât şi pe directorii unităţilor de învăţământ din Târgu Jiu pentru că în momentul de faţă lucrările de renovări şi igienizări sunt în toi. Aceştia spun că în situaţia în care nu se prelungea vacanţa, ultimele retuşuri se făceau chiar şi în primele zile de şcoală.

Finalizarea lucrărilor de reparaţii şi igienizări nu mai reprezintă o problemă pentru directorii unităţilor de învăţământ din cauză că s-a prelungit vacanţa. În condiţiile în care anul şcolar începea săptămâna viitoare, la mai multe unităţi de învăţământ din Târgu Jiu elevii se întâlneau pe holuri cu muncitorii sau riscau să se aleagă cu hainele murdare de vopsea de pe pereţii claselor de curs.

Lucrări de miliarde, pe final

De exemplu, la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” s-au făcut investiţii de peste un miliard de lei vechi, însă la grupurile sanitare abia acum se pune gresia şi se verifică reţelele de apă şi canalizare. “Amânarea începerii noului an şcolar este binevenită pentru că mai sunt lucrări care nu s-au finalizat. În cazul în care anul şcolar începea pe data de 10 septembrie eram nevoiţi să facem ultimele retuşuri în primele zile de şcoală. În acest caz, până pe data de 17 septembrie vom reuşi să finalizăm inclusiv orarul, a declarat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”.

Şi la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” încă se derulează programul de igienizare şi renovare. “Avem o mare bucurie pentru că s-a amânat începerea anului şcolar pentru că astfel vom finaliza toate lucrările începute. Am igienizat holurile şi sălile de clase, însă lucrări de renovare nu s-au încheiat”, a declarat Violeta Dulubei, directorul Şcolii Generale “Constantin Săvoiu”.

Primăria nu a avut emoţii

Deşi directorii unităţilor de învăţământ spun că lucrările sunt departe de a fi încheiate până la finele acestei săptămâni, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au declarat că se putea deschide anul şcolar, în data de 10 septembrie, fără nici un fel de probleme. “Programul de reparaţii a fost finalizat. În paralel s-a derulat şi programul de igienizări şi de revizuire a instalaţiilor de gaze. De asemenea, s-a instalat şi mobilierul pentru clasa zero. Cu alte cuvinte, anul şcolar putea începe fără nici un fel de probleme la data de 10 septembrie”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. 

FONDURI

Primăria Târgu Jiu a alocat aproximativ 15 miliarde de lei vechi pentru igienizarea şi renovarea unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului. La modernizarea anumitor şcoli şi grădiniţe au contribuit inclusiv comitetele de părinţi. “La renovarea şi modernizarea unităţii noastre, primăria a contribuit cu 700 de milioane de lei vechi, comitetul de părinţi cu peste 300 de milioane, iar veniturile şcolii au fost de circa 200 de milioane”, a precizat Gheorghe Nichifor.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: