O sută de gorjeni, ţintele maidanezilor de la începutul anului

Numărul persoanelor muşcate de animale a atins în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an cifra 100. În acest ritm, cei care vor ave nevoie de vaccin va atinge cote alarmante. Medicul recomandă persoanelor care au fost muşcate de animale să se prezinte la medic în cel mult 72 de ore. Cei mai mulţi vin din Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Rovinari sau din Motru. La ora actuală, în padocul din Târgu Jiu sunt adunaţi doar 100 de maidanezi, restul alergând printre blocurile din municipiu.

 „Numai pe parcursul anului trecut au apelat la Secţia de Boli Infecţioase 1000 de persoane. De la începutul anului 2010 şi până acum au venit pentru a le administra vaccinul antirabic 100. Cei mai mulţi, circa 70, s-au plâns că au fost muşcaţi de câini comunitari. Alţii au venit muşcaţi de pisici sau de hamsteri sau chiar de câinii din curte”, spune medicul Luminiţa Manea. Toate aceste cazuri nu îi alarmează  pe reprezentanţii autorităţilor din oraşele şi comunele judeţului, mai ales că la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de la Pasarelă vin să se trateze persoane din tot judeţul, fiind singura de acest fel din Gorj.

Tratament costisitor

Deşi tratamentul este gratuit pentru persoanele care au avut ghinionul să fie muşcate de patrupedele comunitar, medicul Luminiţa Manea spune că banii care sunt alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru acest tratament ar putea fi folosiţi în alte scopuri. „Tratamentul pentru o persoană depăşeşte 200 lei. Aceşti bani ar putea fi folosiţi în alte scopuri”, spune medicul. Dar nici nu e de mirare că zilnic se strâng la uşa medicului câte două –trei persoane muşcate de patrupede, având în vedere că în curtea spitalului circulă în voie câinii comunitari.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: