O tânără din Târgu Jiu are curajul să își asume riscuri într-o lume a bărbaților!

La două săptămâni de la începerea cursurilor Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești, tinerele care fac parte din noua grupă de cursanți au avut parte de o surpriză. Elevele care urmează cursurile școlii au fost întâmpinate, luni dimineață, după întoarcerea din permisie, cu flori de către colegii de grupă.

Elevii din noua grupă a Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești au făcut luni un gest frumos pentru a le oferi în dar un mărțișor și un zâmbet pe chip colegelor care au avut curajul să meargă pe acest drum alături de ei!

Au trecut două săptămâni de la începutul cursurilor noii generații de elevi ai Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești, acolo unde se regăsesc printre cursanți și tineri din Târgu Jiu. 

Printre exemplele evidențiate de școala ploieșteană se numără o tânără din Târgu Jiu, Gabriela Elena Popescu, care s-a adaptat deja printre elevii școlii, majoritatea bărbați.

Gabriela Elena Popescu are 19 ani, este din Târgu Jiu, județul Gorj, unde a terminat Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și datorită ambiției și dorinței de a ajuta oamenii, a ales să îmbrățișeze această meserie de pompier. Gabriela este talentată și ca artistă, fiind câștigătoare a premiului al III-lea la instrumente aerofone - caval, în cadrul Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”.

În ceea ce privește adaptarea la noua sa viață de cursantă a Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești, Gabriela a vorbit, pentru pagina oficială a școlii, despre cum se poate adapta o femeie într-o lumea a bărbaților și despre pasiunea pentru această meserie de salvator pe care nu oricine are curajul să și-o asume: „Vreau să încep prin a spune că viața ca elevă într-o școală militară nu este ușoară. La început au fost ceva probleme de adaptare, dar dacă faci totul cu pasiune nimic nu este greu. Este adevărat că într-o lumea a bărbaților, o femeie trebuie cumva să își facă loc. Nu oricine are curajul să își asume riscurile acestei meserii demne și respectate”, a spus eleva Gabriela-Elena Popescu, una dintre puținele fete care fac parte din noua generație de cursanți ai Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești, la doar două săptămâni de la începerea școlii 

Colega ei, Iemima Bejan, are 27 de ani, este din Bârlad, județul Vaslui, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și cursurile de masterat în Matematici Fundamentale pentru Învățământ și Cercetare. Este căsătorită și provine dintr-o familie numeroasă de 14 copii. Ema a mărturisit, pentru pagina oficială a școlii, că și-a ales acest drum după ce a realizat că domeniul pe care l-a ales nu este ceea ce își dorea. „Având acest regret și totodată știind că această admitere este ultima ei încercare,  deoarece depășea limita de vârstă acceptată, Ema a depus mult efort și a reușit, prin firea sa empatică, disciplinată și curajoasă, să își îndeplinească visul, acela de a deveni elevă a școlii noastre”, se arată în comunicatul Școlii de Subofițeri Pompieri Pavel Zăgănescu Boldești.

În curând gorjenii aflați la cursuri, la Boldești, vor veni la Târgu Jiu, pentru a continua studiile practice de această dată. 

Galerie foto






Vizualizări: 5,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: