Oameni buni

Avem un scurt răgaz de sărbători şi cred că este cazul să mai lăsăm nenorocirile la o parte. O să ne ajungă ele din urmă, dar măcar acum să vorbim de lucruri frumoase. Campania umanitară propusă de Pandurul cititorilor săi cu ocazia Crăciunului este de departe cel mai bun lucru din istoria de cinci ani a acestui ziar. Ne-am propus să ajutăm 22 de copii din cinci familii fără posibilităţi. Darurile primite de la dumneavoastră, cei care citiţi acest ziar sau care aţi fost mobilizaţi pe facebook de reporterii Pandurul, au fost atât de multe, încât a trebuit să mergem la aproape 200 de copii, dar şi la două centre maternale. Nici măcar nu am reuşit să prezentăm în paginile ziarului poveştile tuturor, dar le vom publica pe toate pe pagina online.

Pe cât de mare a fost bunătatea cititorilor, pentru care încă o dată vă mulţumim, pe atât de mare a fost bucuria copiilor care au primit jucării şi a părinţilor sau bunicilor care au plâns văzând că au alimente pentru sărbători. Este greu de descris în cuvinte bucuria unui băieţel din Bumbeşti Piţic, care din toate lucrurile primite s-a bucurat cel mai mult pentru o pastă de dinţi Colgate. „Mami, în sfârşit Colgate!”, a spus prichindelul, care văzuse aşa ceva doar la televizor.

La fel de greu este de descris în cuvinte generozitatea acestor copii săraci. Familia cu patru copii din Tismana, rămaşi fără tată, a ajuns la inimile multor gorjeni. Când au ajuns acolo pentru prima dată reporterii de la Pandurul, au găsit patru copii care aveau trei portocale primite de la o vecină. Au împărţit una între ei şi au pus două deoparte pentru mai târziu. Fetiţa cea mai are a luat o portocală şi a întins-o reporterilor noştri. Din puţinul lor, au simţit nevoia să împartă. A fost momentul în care Pandurul a decis să înceapă o campanie umanitară în care implicarea cititorilor a fost mult, mult peste aşteptări. Oameni buni, să aveţi sărbători aşa cum vă doriţi!

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: