Oameni de afaceri din trei judeţe, în cătuşe pentru evaziune

Zeci de oameni de afaceri din trei judeţe ale Olteniei  - Mehedinţi, Gorj şi Olt - au trecut în noaptea de joi spre vineri prin birourile procurorilor DIICOT de la Drobeta Turnu Severin, acolo unde este în lucru un dosar  de evaziune. Printre aceştia gorjenii Dan Bobaru şi Nicu Popescu, dar şi mehedinţenii Costi Isvoranu, Trandafir Giucă sau Dan Bălănoiu.

DIICOT a făcut joi 85 de percheziţii şi a audiat zeci de persoane într-un dosar de evaziune fiscală, unde prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro. Curtea de Apel Craiova a respins sâmbătă propunerea DIICOT de arestare preventivă a unor oameni de afaceri din Gorj, Olt şi Mehedinţi. DIICOT a cerut arestarea a 12 persoane, dar judecătorii au admis cererea doar pentru trei. "Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ţuţurigă Eugen, Frîncu Gheorghe Ion, Dinu Gheorghe pe o durată de 29 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare. Dispune emiterea mandatelor de arestare corespunzătoare. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată cu privire la inculpaţii Apostol Vaciu Tache, Popescu Nicolae, Bălănoiu Dan, Mangu Florin Ionel, Giuca Trandafir, Isvoranu Constantin, Daba Ion Valentin, Curelea Bogdan Alin, Damaschin Dorina”, este decizia Curţii de Apel Craiova, care poate fi atacată cu recurs.

Firme cu sute de angajaţi în Gorj

Aproape 40 de persoane au fost duse de joi dimineaţa până vineri în zori la audieri la sediul DIICOT Mehedinţi, acolo unde au fost deplasaţi mai mulţi procurori care să facă faţă numărului mare de interogatorii. Printre cei pe care mascaţii i-au săltat de acasă sau de la firmele pe care le conduc s-a numărat şi gorjeanul Dan Bobaru, patronul unor microcariere private de cărbune din zona Motru. Fiu al fostului şef al Finanţelor Publice din Motru, acesta a fost tăcut atunci când a ieşit de la audieri, undeva după miezul nopţii de joi spre vineri. Afară l-au aşteptat cei din familie, inclusiv tatăl, el menţionând doar că se ştie nevinovat.

Acţionar la firma Lorfa SRL, una dintre cele mai importante firme private implicate în exploatarea cărbunelui în zona Motru, Bobaru s-a plâns de nenumăratele controale pe care le avea încă din primăvară. „Lipseşte martie din post?” declara acesta, ironic, pe 1 aprilie, cu referire la prezenţa comisarilor de la Garda Financiară la firma sa. El va fi însă anchetat în continuare în stare de libertate în dosarul respectiv, la fel ca şi alţi oameni de afaceri aduşi la sediul DIICOT Mehedinţi. Printre cei ridicaţi de mascaţi s-a numărat şi Constantin Isvoranu, patron la Alpha Construct System SRL Drobeta Turnu Severin, firmă care are sute de angajaţi şi din Gorj, acesta fiind liber după 24 de ore de arest.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: