Gogoşi simple pentru perioada de post

În perioada de post cel mai simplu desert pot fi aceste gogoşi simple care sunt uşor de pregătit. Sunt aromate şi gustoase, iar ingredientele sunt uşor de găsit în orice bucătătie.

Reţeta de gogoşi de post, foarte aromate şi gustoase, se potriveşte foarte bine ca desert în această perioadă.

Ingrediente: 500 g făină, 150 ml apă minerală, 100 ml suc fanta,  70 g zahăr, 2 g drojdie uscată, sare, coajă de lămâie, zahăr vanilat, 1 linguriță ulei. Pentru decor: 150 g zahăr pudră.

Mod de preparare: Într-un bol, turnăm făina şi adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul şi apoi amestecăm foarte bine până la omogenizare.

Frământăm până obținem un aluat moale și pufos care apoi se lasă la crescut 20 de minute. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele şi le prăjim, în baie de ulei, într-o tigaie încinsă. Coacem, la foc mic, până se rumenesc frumos iar la final, le decorăm cu zahăr pudră.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: