Oamenii au cerut sancţiuni pentru aleşii care nu-şi ţin promisiunile

„Să fiţi prezenţi la vot, cu prieteni, cu vecini, cu rude…“ este îndemnul care s-a auzit peste tot unde a poposit ieri caravana Partidului Democrat Liberal. La prima oră a dimineţii zilei de ieri, candidaţii PD-L la funcţiile de senator şi deputat în colegiile I, respectiv IV, Ruşeţ Ion şi Militaru Constantin Severus au fost prezenţi între oamenii adunaţi la târgul de la Şiacu, al comunei Bolboşi. Cei mai mulţi îi cunoşteau, de la locul de muncă sau din vecini… ; ambii candidaţi au crescut, au învăţat şi locuiesc în această zonă, aşa că prezenţa lor la târg nu a constituit o surpriză. Surprinzător a fost însă faptul că erau aici oameni din toate colţurile judeţului - Turceni, Rovinari, Negomir, Dragoteşti, Motru, dar şi din Tismana, de la Leleşti, Baia de Fier şi Bumbeşti Jiu.

Cei doi candidaţi au ascultat plângerile oamenilor şi le-au prezentat programul electoral, le-au notat rugăminţile şi le-au dat numerele de telefon pentru a-i contacta şi cu alte probleme de-acum înainte. Câţiva dintre cei veniţi la târg au încropit în grabă chiar şi o petiţie, în care principala nemulţumire era tergiversarea de către primărie a titlurilor lor de proprietate.

Cum la târgul de la Şiacu se adună gorjeni de peste tot, candidaţii PD-L au remarcat spaţiul impropriu pentru atâţia oameni şi marfă şi au promis ajutor pentru îngrădire şi protecţie împotriva intemperiilor.

Pe lângă reclamaţiile legate de întârzierea acordării titlurilor de proprietate, oamenii au solicitat candidaţilor PD-L sprijin pentru refacerea drumurilor proaste, unele din ele de ani buni impracticabile în zilele ploioase, legi care să sancţioneze tărăgănarea rezolvării problemelor lor din cauza reprezentanţilor administraţiei publice şi ajutor real, acordat la timp, pentru agricultură. De asemenea, oamenii le-au cerut să promoveze, atunci când vor merge în Parlamentul ţării, şi sancţiuni pentru “aleşii care nu-şi ţin promisiunile“. Ei au dat exemplul celor care au făcut din mandatele de senator şi deputat o meserie din care vor să iese la pensie, pentru fiecare mandat făcând doar câte o scurtă vizită electorală, un spectacol câteodată sau oferind o sarma, un mititel sau vreo pungă cu merinde cât să ajungă două-trei zile…    

Şi Ruşeţ Ion, şi Militaru Constantin Severus, le-au promis oamenilor că se pot baza pe ei şi le pot bate la uşă cu orice plângere sau sugestie ca şi până acum fiindcă, dacă ei îi vor reprezenta în Parlamentul României, acest lucru îi va obliga mai mult decât au putut ajuta până astăzi.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: