Obiectivul lui Cardoso este să fie integralist

Brazilianul Alexandre Cardoso e unul dintre cei mai exotici jucători ai echipei gorjene şi asta nu pentru că e de o altă culoare ci mai ales că, învăţând destul de bine limba română, poate comunica acum cu oricine şi poate dezvălui multe dintre frumuseţile vieţii din Brazilia. Deşi nu are timp prea mult de mers acasă, Cardoso se gândeşte deja la vacanţa care se apropie, la temperaturile de peste 40 de grade de acasă şi la plaja din Copacabana. Până atunci brazilianul vrea să-şi păstreze portul de titular şi să fie integralist şi la finalul turului.

Alexandre Cardoso e unul dintre puţinii integralişti de la Pandurii din acest tur. Doar Chibulcutean, Stângă şi Cardoso au jucat toate minutele din acest sezon în cele 14 etape care au trecut deja, dar în cazul brazilianului a existat şi o situaţie aparte, când a fost nevoit să joace chiar şi accidentat. La meciul cu Dinamo, deşi avea o ruptură musculară, Cardoso a dorit neapărat să joace şi a şi reuşit un meci bun, el înscriind golul egalării: „N-am lipsit nici un meci până acum în acest tur dar am jucat şi cu probleme medicale la meciul cu Dinamo. Dar la acel meci am jucat bine, a fost doar o ruptură mai mică dar acum mă doare mai rău decât mă durea la meciul cu Dinamo”, a spus Cradoso.

A jucat titular la toate echipele

Eroul pandurilor din acest meci a povestit ieri că vrea ca mereu să joace 90 de minute acesta fiind obiectivul său personal. „Aşa este mereu şi vreau să joc dacă se poate de fiecare dată tot meciul şi să fiu integralist. Vreau să joc tot campionatul integralist, acesta este obiectivul meu personal. Eu de regulă muncesc mult şi de aceea vreau să şi joc şi vreau să arăt de fiecare dată mai mult. Dar e mult mai bine dacă sunt 100  % apt de joc. Vreau să ajut echipa cât pot mai mult“. Până să vină la Pandurii, Cardoso reuşea să joace meci de meci la toate echipele la care a evoluat, având pare de puţine accidentări la formaţiile la care a evoluat: „Tot timpul mi-a plăcut să joc cât mai mult şi la toate echipele la care am fost am jucat de regulă titular, meci de meci. Am jucat mai puţin atunci când am venit prima dată la Pandurii, pentru că titularul postului de fundaş stânga era Djakpa. Şi înainte de asta, când eram în Portugalia, la Estrela Amdora, am avut o scurtă perioadă când am fost accidentat. Am avut o contuzie şi timp de nouă meciuri nu am mai jucat dar asta numai la început. În rest, în cariera mea de până acum, am jucat titular cele mai multe meciuri”.

Cardoso crede că obţinerea acestui post de titular depinde mult de antrenor şi de felul în care acesta te percepe în funcţie de registrul tactic folosit: „În general vorbind, de multe ori eu cred că postul de titular mai depinde şi de modul cum te priveşte antrenorul, dacă el te place şi te încadrezi în registrul lui tactic, atunci e OK.” Deşi îi place să joace titular meci de meci, Cardoso recunoaşte că nu e deloc uşor: „Nu e deloc uşor să joci mult, mai ales din punct de vedere fizic. De aceea am zis să muncesc mult şi la antrenamente. Mi-am zis că atâta timp cât mai pot, de ce să nu o fac? Când nu o să mai pot, atunci o să stau pe margine sau mă las de fotbal.”

„La Iaşi o să facem un meci bun”

Pandurii n-au mai câştigat nici un meci din ultimele opt jocuri oficiale din campionat şi cupă iar Cardoso nu are o explicaţie acestui fapt. „Şi eu aş vrea să ştiu să răspund la întrebarea ce se întâmplă cu echipa de nu mai câştigă de opt meciuri. Am jucat bine acum, mai ales la ultimul meci, dar în repriza a doua. Şi totuşi n-am câştigat. Eu aş vrea să nu stea lucrurile aşa”, spune Cardoso care speră ca  lucrurile să se schimbe odată cu venirea noului antrenor: „Sper însă ca acum odată cu venirea noului antrenor, lucrurile să se schimbe. Antrenorul cred că e mulţumit de ceea ce am făcut dar şi el vrea să câştigăm. Echipa a lucrat foarte bine, se vede o oarecare diferenţă, iar în vestiar ne dorim parcă mai mult să câştigăm. Cred că la Iaşi o să facem un meci bun şi o să ne întoarcem cu trei puncte de acolo. Cu spiritul care este prezent acum la echipă, vom termina bine acest tur de campionat”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: