Ocazie pentru Ponta – vacanţă gratis la Mamaia

Concluzia cu care deputatul de Târgu Jiu s-a întors după concediul petrecut prin Caraibe, cum că prețurile de acolo sunt mai convenabile pentru turiști decât cele practicate pe litoralul românesc, la Mamaia, a stârnit ieri reacția operatorilor din turism, care i-au transmis lui Victor Ponta invitația de a petrece gratuit o săptămână la mare la noi, dar și să ia măsurile care să ducă la scăderea prețurilor așa cum a văzut acesta în străinătate.

Îi lansăm invitaţia să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel doreşte, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc şi preţurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă şi taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri să reducem taxele", a spus unul dintre cei mai importanți patroni români în domeniul turismului, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Acesta a menționat că reducerea TVA la 9% a impulsionat turismul, dar e loc de mai mult, acest domeniu putând asigura 6% din PIB, față de 2% cât este în prezent.

Victor Ponta și-a petrecut concediul de odihnă pe un vas de lux în Caraibe, la revenirea în țară el mergând la Tbilisi pentru a urmări finala Supercupei Europei. Concluzia premierului după zilele petrecute departe de țară a fost aceea că prețurile din afară sunt mult mai acceptabile decât cele din România, asta în condițiile în care soția lui Ponta, Daciana, este europarlamentar și câștigă anual peste 70.000 de euro. „Unde am mers eu în vacanţă e un pic mai ieftin decât la Mamaia. (...) Evident că, după 2013, când am fost în vacanţă cu copiii şi domnul Băsescu şi doamna Udrea s-au găsit să mă critice zi de zi cât eram în vacanţă, evident că am discutat cu Daciana ... ce facem?... am zis: hai să mergem cu familia, hai să ne trăim viaţa ca nişte oameni care ... asta e, cu firme pe după noi care să ne facă poze ... am luat decizia, mi-am asumat răspunderea", a declarat Ponta.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: