Primarul revocat din Drăguţeşti candidează pentru un nou mandat

Vasile Moşoiu este unul dintre cei patru liberali care îşi doresc să candideze la primăria Drăguţeşti în 2016, deşi mandatul lui a încetat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unei condamnări cu suspendare pentru conflict de interese. Moşoiu nu are interdicţie de a candida din partea judecătorilor, dar PNL nu îl poate susţine, dacă respectă criteriile de integritate auto-impuse. PSD are o singură propunere în zonă, pe fostul primar Gheorghe Butan.

Patru liberali şi un pesedist din comuna Drăguţeşti vor să intre în cursa pentru primăria din localitate. Candidaturile au fost discutate în ultima şedinţă a Consiliului Local, cea în care li s-a adus şi consilierilor la cunoştinţă că fostul primar, Vasile Moşoiu, a fost eliberat din funcţie de către Instituţia Prefectului din cauza unei condamnări de un an cu suspendare. Cert este că şi Moşoiu şi-a exprimat dorinţa de a mai candida în 2016. „Ne-am expus fiecare părerea cu privire la candidatura din 2016, nu vreau să se înţeleagă că acum, dacă sunt în locul domnului primar, vreau să fiu tot eu în 2016. Se va face un sondaj la nivel de comună, se va ţine cont de părerea cetăţenilor. Sunt patru candidaturi printre care domnul primar Moşoiu, eu, preşedintele organizaţiei PNL, Vasile Paştea, şi încă un consilier, Iustian Zgondea. Care va fi cel mai bun, ăla va fi candidatul PNL la primăria Drăguţeşti”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul din Drăguţeşti.

Butan candidează de la PSD

Vicele a afirmat faptul că organizaţia PSD din localitate îl susţine pentru alegerile locale din 2016 pe Gheorghe Butan, şi el fost primar. „Avem şi un doritor de la PSD care vrea funcţia de primar, Gheorghe Butan, a mai fost şi el primar înaintea lui Modroiu, 2000-2004. Este preşedintele organizaţiei PSD de la Drăguţeşti”, a spus Irinel Ungureanu.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: