Seceta încinge spiritele între politicieni şi autorităţi

Victor Banţa, consilier judeţean PNL, a trimis un comunicat de presă prin care se declară îngrijorat din cauza secetei prelungite şi cere autorităţilor să se trezească din somn ca să facă ceva pentru Gorj. Banţa crede că prefectul Alin Văcaru ar fi trebuit să ceară bani de la Guvern din Fondul de Rezervă pentru a rezolva o parte din probleme, însă acesta este mai tot timpul plecat în concediu. Prefectul este convins că Banţa îl atacă pentru că vrea să o obţină o anumită funcţie la alegerile de anul viitor.

Banţa îl acuză pe prefect de faptul că nu a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Nu am văzut nici un Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă convocat de prefect, nu am văzut convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de către premier. În aceste condiţii ne punem întrebarea: Mai există Instituţia Prefectului? Mai există Guvern? Aş putea să vin şi cu soluţii, dar aştept ca aceste instituţii să se trezească din somn. Prefectul este obligat de lege să convoace acest comitet, avem secetă de trei luni şi nu s-a făcut acest lucru, iar urmările sunt din în ce mai grave pe zi ce trece”, s-a revoltat Banţa.

Liberalul crede că s-ar fi putut rezolva multe probleme în condiţiile în care prefectul solicita bani din Fondul de Rezervă al Guvernului. „Există un Fond de Rezervă al Guvernului ce poate fi deblocat, dar pentru asta cineva trebuie să se ducă să ceară, să spună că avem nevoie de bani pentru a mai pune o sursă de apă, pentru a cumpăra o pompă, a drena un râu. (...) Cum să iei aceste decizii fiind plecat pe vas în croazieră, la Miami, în alte locaţii? Vreau să atrag atenţia acestor autorităţi să se trezească în al XIII-lea ceas”, a precizat Banţa.

Prefectul îl contrazice pe consilierul liberal. „Dacă domnul Banţa voia să ajute judeţul, aşa cum se dă un mare ajutor al judeţului, trebuia să mă sune pe mine, să-mi spună acest lucru. Acum sunt în concediu, dar în perioada când am fost la serviciu am luat toate măsurile necesare: am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, am dus apă potabilă, apă industrială acolo unde sunt probleme. Acum domnul subprefect îmi ţine locul şi sunt convins că ia toate măsurile necesare sau poate are domnul Banţa puteri supranaturale şi ne ajută să plouă. Şi eu îmi doresc să plouă. Probabil, domnul Banţa s-a trezit acum din somn, eu m-am trezit şi îmi fac treaba. Cred că domnul Banţa, ca să poată să candideze pe o funcţie, trebuie să atace Prefectura, iar acum vrea să se încadreze în acest ritual”, spune Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj. Banţa s-a înscris la PNL pentru a candida la Primăria Târgu Jiu sau Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: