Pedepse dure pentru medicii care chiulesc

Nouă medici au fost sancţionaţi luna trecută de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, pentru că nu au fost găsiţi la serviciu în timpul unui control. Aceştia au fost sancţionaţi cu 5% din valoarea contractului pe luna august.

Din 25 de medici de familie verificaţi, cinci nu au fost de găsit la cabinete. Nici cei de la cabinetele clinice nu stau mai bine la acest capitol. Din cei 9 medici specialişti de la cabinetele private care au încheiat contract cu  CJAS Gorj, doi au lipsit în timpul programului de lucru. Cei mai chiulangii s-au dovedit a fi stomatologii. Din cei 5 verificaţi, 2 nu au fost găsiţi la cabinete. Anul trecut, prima sancţiune era avertismentul, însă, de anul acesta, medicii care vor chiuli în timpul programului de lucru vor fi penalizaţi la contract pe luna respectivă, sancţiunea fiind de 5% din valoarea contractului. Dacă vor continua să lipsească de la orele de program următoarea sancţiune va fi de 10%, spune conducerea CJAS Gorj. “Luna trecută au existat acele controale operative cu verificarea prezenţei la program unde au fost destul de mulţi medici care nu au fost la program”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

A contestat sancţiunea

Un medic de familie care a fost sancţionat luna trecută după ce a fost depistat că trăgea chiulul în timpul orelor de lucru a contestat sancţiunea. Acesta a motivat absenţa sa la cabinet prin faptul că era la CJAS Gorj pentru a depune nişte formulare. Conducerea CJAS Gorj spune că depunerea acestor documente se face în afara orelor de program.

În momentul de faţă, controalele operative la cabinetele medicilor care au încheiate contracte se pot face doar cu aprobarea Casei Naţionale de Sănătate. Conducerea CJAS Gorj anunţă că se va schimba situaţia astfel încât controalele să poată fi iniţiate de preşedintele casei judeţene. “Din momentul în care se va schimba acel ordin vom avea posibilitatea ca oricând să iniţiem aceste controale şi le vom face mult mai des. La controalele operative vom verifica mult mai multe aspecte, ca să nu mai avem probleme”, a precizat preşedintele CJAS Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: