Oficial! Nemţii nu mai fac fabrica de cablaje auto la Târgu Jiu

Nemţii de la Nexans Autoelectric Group nu mai deschid fabrica de cablaje auto la Târgu Jiu. Publicaţia Gorjnews a solicitat în data de 6 octombrie companiei cu capital străin să spună dacă mai realizează sau nu investiţia în municipiul Târgu Jiu. Din documentul transmis de Nexans rezultă că nemţii au renunţat la investiţie încă din luna august, autorităţile ţinând ascuns acest lucru de opinia publică din Târgu Jiu până în ziua de azi. Nu doar că au ascuns, dar au şi minţit că discuţiile continuă.

Fabrica de cablaje auto anunţată cu surle şi trâmbiţe de municipalitate nu se mai ridică la Târgu Jiu. Publicaţia Gorjnews a solicitat companiei nemţeşti un punct de vedere cu privire la preconizata investiţie după ce în oraş apăruseră informaţii că nu se va mai face. Răspunsul nemţilor nu lasă loc de interpretări. ”Proiectul investiţional al companiei privind realizarea unei noi unităţi de producţie pentru asamblarea de cablaje electrice pentru montare de autovehicule în Municipiul Târgu Jiu a fost sistat prin decizia asociatului companiei din august 2015. În prezent nu există planuri privind reluarea proiectului investiţional”, se arată în documentul transmis de Nexans.

În ultima lună au tot apărut informaţii pe surse că această investiţie nu s-ar mai realiza la Târgu Jiu, însă atât primarul Cârciumaru, cât şi viceprimarul Aurel Popescu au negat, declarând în repetate rânduri că investitorii nu au renunţat la investiţie. „Deocamdată nu ştim nimic, decât că a primit ajutorul de stat de la Guvern şi aşteptăm. Mi-e frică, mi-e teamă că s-ar putea întâmpla ceva neplăcut, dacă ţinem cont de ceea ce se întâmplă pe piaţa mondială cu firma Volskwagen. Sperăm totuşi să nu se întâmple absolut nimic, iar lucrurile să se deruleze normal. Nu putem spune sigur că nu va mai veni, dar suntem martori la ce se întâmplă pe piaţă şi s-ar putea să apără şi probleme de genul acesta. Până acum trebuiau să vină”, declara primarul Florin Cârciumaru, luni, 5 octombrie. Printre motivele expuse de nemţi cu privire la decizia de a sista proiectul se numără şi acela că nu au găsit forţă de muncă pregătită în domeniu. ”Proiectul investiţional a fost sistat ca urmare a dificultăţilor întâmpinate de companie în procesul de recrutare a personalului salariat corespunzător nevoilor procesului tehnologic”, au spus nemţii de la Nexans.

nexans

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: