OFICIAL: Guvernul cere înapoi cupoanele de la săraci

Guvernul Ponta dă o lovitură aprigă tuturor gorjenilor care au primit prin poştă cupoane pentru obţinerea alimentelor de la Uniunea Europeană. Oamenii sunt anunţaţi de Ministerul Muncii că trebuie să returneze aceste cupoane dacă între timp au devenit neeligibili pentru acordarea acestor ajutoare. Documentul urmează să ajungă pe masa primarilor care vor avea drept sarcină să identifice persoanele care au primit pe nedrept aceste cupoane şi să le restituie Ministerului Fondurilor Europene.

Cupoanele în baza cărora gorjenii defavorizaţi urmau să primească alimentele de la Uniunea Europeană au fost distribuite greşit, anunţă Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Un document emis ieri de minister anunţă clar că persoanele care au primit cupon, deşi nu mai aveau acest drept, trebuie să returneze cuponul în vederea anulării acestuia. De colectarea cupoanelor distribuite greşit se va ocupa Ministerul Fondurilor Europene prin primării. „Returnarea cupoanelor primite de către persoanele care nu sunt îndreptăţite să le primească se va face de către Ministerul Fondurilor Europene în calitatea sa de autoritate centrală care gestionează programul operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate”, care a emis respectivele cupoane, în vederea anulării lor. Ministerul Fondurilor Europene va emite în perioada următoare instrucţiuni cu privire la procedura de colectare şi restituire a cupoanelor trimise persoanelor neeligibile”, se arată în adresa trimisă ieri tuturor Agenţiilor pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Adresa a ajuns şi la Gorj

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj, Viorica Roşianu, a confirmat primirea unui astfel de document însă a precizat că instituţia pe care o conduce nu are şi nici nu a avut niciun rol în aplicarea acestui program social. „Noi am fost pur şi simplu informaţi cu privire la situaţia creată însă nu avem niciun rol în acest program”, a declarat Viorica Roşianu. Dat fiindcă documentul a fost transmis ieri de Ministerul Muncii, primarii nu au apucat să ia la cunoştinţă de existenţa lui. „Nu am primit nimic referitor la cupoane, posibil să fie în mapa de azi”, a declarat primarul din Motru, Dorin Hanu.

Persoanele care ar trebui să beneficieze de acest program sunt gorjenii cu un venit minim garantat, şomerii înregistraţi, pensionarii sistemului public cu o pensie mai mică de 400 de lei pe lună, persoanele neinstituţionalizate cu handicap grav şi persoanele deportate sau refugiate. În Gorj sunt în acest moment distribuite 47.217 cupoane.

SURSE

Tot ieri au apărut mai multe informaţii potrivit cărora şi profesorii gorjeni care au primit cei 150 de euro pentru materiale didactice trebuie să returneze banii pentru că la nivelul Ministerului Educaţiei s-au întocmit greşit mai multe formulare. Şeful ISJ Gorj a negat însă aceste informaţii declarând că sunt „făcături” dat fiind că mai este o zi şi se încheie campania electorală.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: