Om de afaceri: Economia e la pământ, iar ei măresc salariile lichelelor politice din instituţiile publice

Mediul privat reacţionează după ce lefurile din primării şi consiliile judeţene au explodat. „În aceste instituţii sunt angajate toate lichelele politice”, crede omul de afaceri Ion Fugaru, în vreme ce multe societăţi comerciale, spune afaceristul, vor fi silite să pună lacătul pe uşă, fiind sufocate de taxe şi impozite.

Reporter: Cum apreciază mediul privat majorările de salarii din administraţia locală, unele lefuri crescând şi de două sau trei ori?

Ion Fugaru: Sunt nebuni. Enorm, pentru că nu înţeleg ce cred ei că rezolvă prin mărirea acestor salarii. Ca să măreşti aceste lefuri, trebuie să ai de unde să îţi vină aceşti bani. De unde cred ei oare că vor veni banii, în condiţiile în care economia este la pământ. Să nu se ia de statistici, ci să privească la economia reală, din teren.

Reporter: În timp ce bugetarii sunt ţinuţi în puf, ce se întâmplă cu angajaţii din mediul privat?

I.F.: O să vedeţi în perioada următoare câte firme se închid, pentru că de acum începe mediul privat să simtă cât trebuie să plătească pentru salarii. Nu se mai poate!

Reporter: Credeţi că merită funcţionarii publici asemenea lefuri? În multe primării s-a ajuns ca cel mai mic salariu să fie de circa 2.000 de lei...

I.F.: În aceste instituţii sunt angajate toate lichelele politice. Este jaf în instituţiile publice. În toate! Nu merită aceste salarii. Îşi bat joc de contribuabili, de oamenii corecţi care îşi achită taxele şi impozitele. Dar PSD asta vrea, să ducă România într-un haos total.

Reporter: Sunteţi revoltat de această situaţie?

I.F.: Cum să nu fiu revoltat... Ăia stau pe sute de milioane de lei, iar producţia e la pământ. Vedeţi, toate salariile cresc, dar pâinea e tot 80 de bani, toate produsele rămân la aceleaşi preţuri. Piaţa nu îţi dă voie să scumpeşti, şi atunci automat tu, ca privat, nu poţi da salarii mai mari. Să mai plăteşti dări la stat... Aşa a vrut PSD, să înfiinţeze lenea în România. Cum poţi să dai domn’e bani pentru ajutoare sociale, iar ei să nu vină la muncă. Eu am nevoie de zece muncitori necalificaţi, dar nu vin la muncă. Mai bine iau 4 milioane de lei ajutor social şi stau toată ziua, spunând că nu au locuri de muncă. I-a învăţat PSD-ul să stea ca lichelele! 

Vizualizări: 2,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: