OMV Petrom a cerut statului 91 milioane lei pentru lucrări de ecologizare

OMV Petrom (SNP) a înaintat autorităţilor două notificări prin care solicită rambursarea unor costuri de decontaminare a mediului de 91,6 milioane lei, dintr-un total estimat la 2,45 miliarde lei (601 milioane euro), aferent ecologizărilor la care compania s-a angajat prin contractul de privatizare.

"OMV Petrom a înaintat două notificări prin care solicită rambursarea costurilor de decontaminare a mediului, în sumă de 91,68 milioane de lei. Până în prezent, statul român nu a plătit sumele solicitate. Procedurile contractuale de rambursare sunt în desfăşurare", se arată în raportul anual pe 2010 al companiei petroliere.

Compania are obligaţia, prin contractul de privatizare încheiat în 2004 cu grupul austriac de petrol şi gaze OMV, să închidă sondele care sunt scoase din producţie.

Contractul de privatizare prevede că OMV Petrom va recupera de la stat costurile pe care le înregistrează cu aceste lucrări, întrucât sunt activităţi de explorare şi producţie efectuate înaintea momentului privatizării.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: