OMV Petrom negociază retragerea prematură a Petrofac

OMV Petrom a avut luni o primă reacţie după ce Petrofac a anunţat că va pleca de la Ţicleni. Producătorul de petrol şi gaze spune că va face toate demersurile necesare pentru ca activitatea de extracţie a ţiţeiului să fie continuată în cele mai bune condiţii la Ţicleni.

 „Prioritatea OMV Petrom este menţinerea operaţiunilor în condiţii de siguranţă. OMV Petrom va face toate eforturile pentru a asigura operaţiuni pe termen lung la Ţicleni, zăcămintele din zonă asigurând în prezent  circa 2% din producţia companiei în Romania. În urma anunţului recent al Petrofac de a se retrage din contractul de creştere a producţiei pentru zăcămintele din zona Ţicleni (PEC Ţicleni), OMV Petrom a fost de acord să discute opţiuni de retragere prematură. Momentul şi aranjamentele cu privire la tranziţie vor fi evaluate în perioada următoare”, se arată în informarea transmisă de OMV Petrom.

Cei de la OMV Petrom au mai precizat că vor încerca să găsească o societate care să preia activitatea Petrofac. „Soluţia preferată este de a identifica un partener care să continue operaţiunile curente şi să dezvolte în continuare zăcămintele. În consecinţă, vom iniţia discuţii cu companii calificate. Termenul estimat pentru implementarea oricărei tranziţii este 2016”, se mai arată în comunicat.

Petrofac vrea să rezilieze contractul cu OMV Petrom dat fiind profitul redus pe care îl înregistrează din exploatarea zăcămintelor de ţiţei la Ţicleni. Pentru compania britanică prestează activitate circa 900 de angajaţi. Contractul semnat de OMV Petrom cu Petrofac în 2010 a fost pentru o perioadă de 15 ani. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: