„Onorabilul“ Ruşeţ primeşte lunar 2500 de lei de la sindicat

Senatorul Ion Ruşeţ primeşte lunar 2500 de lei de la USME Jilţ- Turceni fără să facă ceva pentru aceşti bani. Ruşeţ este acum preşedinte de onoare al acestui sindicat şi potrivit declaraţiei de avere, acesta a încasat 30.127 de lei în 2011. Preşedintele ales al sindicatului, Adrian Marciuc, nu a putut fi contactat pentru a explica motivul pentru care Ruşeţ primeşte aceşti bani. De fapt, Ruşeţ a primit bani de la sindicat în fiecare lună de când este senator. Singurul lucru care a fost schimbat în aceşti ani a fost suma, din ce în ce mai puţini bani. Cel puţin de hârtie.

Ion Ruşeţ nu a stat departe de sindicatul pe care-l conducea înainte să devină parlamentar. USME Jilţ este condus acum de Adrian Marciuc, acesta fiind ales cu majoritate de voturi. Deşi sindicatul are o altă conducere, senatorul a rămas aproape de acesta. Ruşeţ este preşedinte de onoare, dar în declaraţia de avere a uitat cuvântul onoare. Pentru „sfaturile“ sale, Ruşeţ primeşte 2500 de lei pe lună. Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Senatului de unde mai încasează 50.000 de lei pe an, Ruşeţ s-a împrumutat în 2011 la CAR al Complexului Energetic Turceni suma de 30.000 de lei, bani pe care-i dă înapoi până în 2013. Mai mult, tot în 2011 senatorul a împrumutat suma de 55.000 de lei de la familia Ovidiu şi Margareta Pop, sumă pe care s-a angajat să-i înapoieze până în 2015. În ianuarie 2012, preşedintele PDL Gorj şi-a vândut autoturismul Skoda Octavia cu 5000 de euro. Acesta nu a rămas fără maşină, deoarece are un BMW şi un autoturism Skoda Fabia.    

Ruset deţine mai multe terenuri în Turcineşti şi Dragoteşti, o casă în Turcineşti şi un apartament în Motru, ce a fost donat fiului său Alexandru.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: