Operaţie în premieră pentru Gorj, la Spitalul Târgu-Cărbuneşti

Premieră în lumea medicală din judeţul Gorj. La Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti au fost realizate două intervenţii chirurgicale de protezare a doi pacienţi gorjeni care sufereau de coxartroză. Operaţiile au fost făcute de medicul Bogdan Niculescu, un tânăr specialist ortoped venit anul trecut la spitalul din Cărbuneşti. Costurile protezelor au fost suportate de spital.

„M-am uitat în Registrul Naţional de Protezare şi pot să vă spun că aceste două intervenţii sunt premieră pentru judeţul Gorj. În zona Olteniei se fac de aproximativ 10 ani, dar în Gorj pentru prima dată. Pacienţii au peste 60 de ani şi au venit la spital cu dureri îngrozitoare. Nu ştiau ce afecţiune au. În urma investigaţiilor s-a stabilit că suferă de coxartroză şi le-am propus aceste operaţii în premieră. O intervenţie a durat aproximativ o oră şi jumătate. Riscurile au fost foarte mari, dar ambele intervenţii au reuşit. Meritul nu este doar al meu, ci al întregii echipe”, spune Bogdan Niculescu

COSTURI

Costurile operaţiilor sunt de ordinul miilor de lei şi au fost suportate de spital. „Aceste proteze au fost achiziţionate de către spital. Fiecare costă în jur de 4.000 de lei. Pacienţii nu şi le puteau permite şi riscau să nu se mai poată deplasa. Aveau dureri mari şi mergeau foarte greu”, spune Bogdan Niculescu.

RECUPERARE

La numai câteva zile de la operaţie cei doi pacienţi, unul din Logreşti şi altul din Turburea, se simt foarte bine şi chiar au făcut primii paşi. „Am venit aici că nu mai puteam de durere. Nu mai puteam nici să dorm. Mergeam greu de tot şi oboseam. M-au consultat şi mi-au zis că am coxartroză şi că trebuie să mă operez. Acum mă simt bine. Nu mai am dureri şi pot să merg bine“, spune unul dintre pacienţi.

INFORMAŢII

Mai multe informaţii despre aceste intervenţii chirurgicale în premieră în judeţul Gorj aflaţi vineri de la ora 19.00 în cadrul emisiunii „Sănătatea la tine acasă” difuzată la Gorj Tv.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: