Directorul de la Şcoala 4, decorat de preşedintele României

Casa profesorului Aurel Popescu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” ar putea deveni un muzeu în adevăratul sens al cuvântului dacă ar fi să socotim toate antichităţile pe care profesorul le achiziţionează din călătoriile lui. Profesor de istorie şi director al Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, Popescu şi-a dorit întotdeauna o carieră în justiţie, însă visul rămas neîmplinit pare să prindă contur astăzi prin singurul fiul pe care îl are. De altfel, Aurel Popescu este şi profesorul care a primit ordinul „Meritul pentru Învăţământ în Rang de Cavaler”, acordat chiar de preşedintele României, în anul 2004.

După 30 de ani de carieră în învăţământ, Aurel Popescu spune că şcoala i-a adus doar satisfacţii în ciuda faptului că timp de 15 ani a ocupat doar funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „Pe managementul şcolii am o experienţă bogată recunoscută şi prin câteva distincţii. În 2004 am primit Ordinul Naţional Meritul pentru Învăţământ în Rang de Cavaler, acordat de preşedintele României. De asemenea, am primit diploma „Directorul Anului” acordată de Ministerul Educaţiei, sunt singurul director de gimnaziu care are titlul acesta. Am mai fost numit „Managerul Anului” în 2010, acordat tot de minister şi distincţia „Gheorghe Lazăr” precum şi distincţii locale”, a declarat Aurel Popescu, directorul de la şcoala 4. Olimpic la istorie încă din timpul liceului, Popescu şi-a dorit însă o carieră. „Am un băiat, student în anul III la Facultatea de Drept din Bucureşti care vrea să facă o carieră în justiţie. Exact ceea ce mi-am dorit şi eu la vremea mea, dar examenul a fost un eşec. Mă bucur pentru el că a ales drumul acesta chiar dacă şi eu şi soţia suntem profesori”, a mărturisit profesorul Aurel Popescu.

Popescu: „Mi-aş fi dorit să vad Egiptul”

Cât despre neîmpliniri, Popescu spune că deşi a vizitat 27 de ţări, nu a reuşit încă să ajungă la piramide, în Egipt. De altfel, mărturiseşte că i-ar fi plăcut să trăiască într-un stat precum Franţa şi să ajungă de mai multe ori în Italia, pentru că este un stat bogat în istorie. „Mi-aş fi dorit să vad Egiptul şi nu am reuşit. Mi-aş fi dorit să am mai mulţi copii dar nu am decât unul. Îmi place să călătoresc, în studenţie mergeam foarte des cu cortul. Pe unde merge îmi cumpăr câte un suvenir, câte o halbă de bere din Praga sau Berlin, cupe din alamă, vaze, mărunţişuri din acestea care să-mi amintească peste ani pe unde am umblat”, a precizat Popescu.

ŞCOALĂ

Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” împlineşte anul viitor 180 de ani de existenţă, fiind şi singura şcoală gimnazială din judeţ care a obţinut anul acesta titlul de „Şcoală Europeană”. Potrivit directorului Popescu, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” a primit şi diploma de excelenţă instituţională, acordată de Ministerul Educaţiei.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: