Deţinuţii, speriaţi de proba de matematică de la evaluarea naţională

Cinci deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu care au absolvit clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor. Ei se pregătesc să susţină testele de evaluare naţională şi recapitulează materia pentru examen. Ei speră să obţină rezultate bune, deşi le este teamă de proba la matematică.

În premieră, cinci deţinuţi ai penitenciarului Târgu-Jiu care au absolvit în acest an clasa a VIII-a susţin evaluarea naţională. „Au participat la ore, au dat lucrări, au primit note, au dat tezele, li s-au încheiat mediile şi au făcut pregătire pentru evaluarea naţională. Subiectele vor fi luate de la Inspectoratul Şcolar, sunt la fel ca ale absolvenţilor din mediul civil. Subiectele sunt aduse aici sub pază şi le vor fi date pentru a le rezolva. Persoanele lipsite de libertate au la acest examen acelaşi statut ca şi ceilalţi absolvenţi. Noi credem că vor face faţă cu brio”, spune Ana Maria Ilinca Stroe, inspector Penitenciarul Târgu-Jiu

Persoanele private de libertate care susţin testele de evaluare naţională susţin că nu au emoţii pentru că s-au pregătit suficient şi sunt sigure pe cunoştinţele lor. Acum recapitulează materia şi speră să obţină rezultate bune. „Am fost la şcoală, am învăţat şi acum aşteptăm examenele. Sperăm să fie totul bine. Noi mai învăţăm şi acum. Nu avem emoţii pentru că suntem pregătiţi. Ne este mai frică la matematică. Este mai greu noi avem o vârstă, dar sperăm să fie uşor şi să ne descurcăm”, spune unul dintre aceştia.

VACANŢĂ

Dacă cei care au absolvit clasa a VIII-a se pregătesc de examen, deţinuţii din clasele I-IV aşteaptă cu nerăbdare vacanţa şi fac analiza acestui an şcolar. „A fost greu la început că nu ştiam nici pixul să-l ţin în mână. Acum e mai bine. Ştiu literele, dar nu prea pot să citesc. Eu am fost mai bolnav şi am mai lipsit. Acum a fost prima dată când am fost la şcoală. La anul o să fiu în clasa a II-a”, a povestit un deţinut.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: