Operatorii de salubritate, între ciocan și nicovală

Garda de Mediu Gorj anunță faptul că va face verificări la toți operatorii de salubritate de pe raza județului. Controalele vin într-un moment în care operatorii au anunțat că nu mai ridică deșeurile decât până la finalul acestei luni, dacă nu sunt majorate tarifele, deoarece acum le transportă la Mehedinți, singurul depozit din Gorj având autorizația de mediu suspendată șase luni.

Toate aceste controale vin ca urmare a deciziei luate de APM Gorj de suspendare a activității pe o perioadă de 6 luni a depozitului ecologic de la Târgu Jiu.

”Începând de astăzi, Comisariatul Județean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu va demara acțiuni de control la toți operatorii de salubrizare de pe raza județului, în vederea ducerii la îndeplinire a tuturor prevederilor autorizațiilor de mediu cu privire la eliminarea deșeurilor de la unitățile generatoare. Verificările se impun în condițiile punerii în aplicare a deciziei Agenției de Protecție a Mediului Gorj de suspendare pentru maxim 6 luni a activității operatorului depozitului de deșeuri municipale Târgu-Jiu”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Polaris M Holding ridică deșeurile din Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani, Supercom din peste 30 de localități din Gorj, Salubris Gilort din alte șapte și așa mai departe. Cu toții trebuie să ducă deșeurile la Mehedinți, costurile fiind duble. 

Primarii refuză să accepte dublarea tarifelor și îi cer prefectului convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a revoca decizia APM Gorj pe perioada stării de alertă. 

Prefectul spune din nou că nu va face asta. ”Primarii vin la mine și încearcă cumva să ia răspunderea de la dumnealor și să o paseze Prefecturii, lucru care este incorect. Așa cum am mai spus, există un contract comercial încheiat între două părți, fiind vorba despre firma care colectează și primării. Dacă acel contract a fost făcut deficitar de către primării, nu este vina Prefecturii. Decizia de închidere a gropii de gunoi a fost a APM. Dumnealor încearcă un joc nu tocmai corect”, a spus prefectul Morega.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: