Opoziţia din Gorj, candidat unic la Senat

Preşedintele Partidului Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, a lansat, ieri, propunerea ca opoziţia să aibă candidat unic pe colegiul 2 Senat. "Cred că împreună avem o şansă reală de a câştiga colegiul", a spus Ion Săvoiu, care a şi început discuţiile cu liderii formaţiunilor de opoziţie. Liderii PNL - Dian Popescu, PDL - Dan Vîlceanu şi PP-DD - Niculina Mocioi, au confirmat că au fost contactaţi de Săvoiu.

Liderii partidelor de opoziţie par să fie interesaţi de o discuţie privind un candidat unic, cu ajutorul căruia să învingă PSD la alegerile de la Senat. Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că vrea să aibă discuţii cu ceilalţi lideri politici. „Stau de vorbă fără probleme cu orice partid sau individ care doreşte să pună umărul la schimbarea culorii în judeţul Gorj, adică roşu“, a declarat tranşant Dan Vîlceanu. Şi liderul PNL Gorj, Dian Popescu, este dispus să discute această propunere. „Sigur că voi accepta o discuţie. Sunt dispus să discut oricând o propunere venită din partea oamenilor politici, din orice parte. Iau în calcul orice propunere“, a declarat liderul PNL Gorj.

Niculina Mocioi, liderul PP-DD Gorj, a declarat că o astfel de decizie nu poate fi luată la nivel local, ci doar la de conducerea de la centru. Aceasta s-a abţinut de la alte comentarii dat fiind că, pe postul lăsat vacant de Toni Greblă la Gorj, ar putea candida chiar fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu.

Candidaţi

În acest moment nici un partid, nici măcar PSD, nu are un candidat pe care să-l prezinte publicului. Pe lista PSD pare să fie şi Claudiu Manta, preşedintele de la tineret. Ultimele informaţii spun că el va fi candidat. PNL pare să fi renunţat la Claudiu Săftoiu şi îşi îndreaptă privirile spre o persoană din judeţ. PDL l-ar susţine pe Liviu Cotojman, dar mai sunt în cărţi Dan Vâlceanu şi Seversu Militaru. La PP-DD s-a vehiculat nunele fostului preşedinte interimar Cătălin Zamfira, iar acum se discută de o candidatură a lui Dan Diaconescu.

Alegerile pentru senat vor fi pe 25 mai şi nu sunt la fel de simple pentru PSD, aşa cum au fost în 2012, sub cupola USL. Au trecut doi ani de guvernare dezastruoasă, dar chiar dacă PSD nu mai are votanţi are pârghii: bani, oameni puşi pe funcţii şi susţinere cu forţa şi de bună voie.

PMP nu poate avea candidat

Doar patru partide din Gorj vor putea avea candidaţi la alegerile parţiale pentru Senat. Este vorba de PSD, PNL, PDL şi PP-DD. Potrivit legii partidele neparlamentare, care nu atins pragul de 5% la alegerile anterioare, nu pot aspira la locul lăsat liber de către Toni Mihail Greblă. Dacă pentru majoritatea partidelor neparlamentare lucrurile sunt clare, în cazul Forţei Civice se pare că vor apare discuţii. Asta pentru că formaţiunea politică are parlamentari, însă pe listele fostei alianţei ARD.

Partidul Mişcarea Populară nu poate avea candidaţi. „Eu ştiu că, în momentul de faţă, legea nu ne permite să avem candidaţi pentru Senat. Zilele următoare, voi avea o discuţie în acest sens la Bucureşti. Am discutat cu câteva persoane interesate pentru a candida la Senat, însă a rămas să clarificăm lucrurile în funcţie de rezultatul discuţiilor de la nivel central”, a declarat Daniela Grădinaru, preşedinta Partidului Mişcarea Populară.

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: