Nelu Pavel către PSD: Acum vreau să văd şi eu cine este ţigan

Liderul romilor, Nelu Pavel, nu a renunțat la ideea de a candida din partea Partidului Social Democrat pentru postul de senator în colegiul 2 Gorj, rămas liber după ce Toni Greblă a fost promovat judecător la Curtea Constituțională.  În condițiile în care liderii PSD vehiculează alte nume, mai puțin cel al lui Pavel, liderul romilor le cere social-democraţilor să fie oameni de cuvânt. „Acum vreau să văd și eu cine este țigan”, a spus Pavel într-o emisiune la Tele 3.

Alegerea candidatului PSD pentru postul de senator în Colegiul 2 este mai mult decât un test dat de Nelu Pavel liderilor Partidului Social Democrat. Pentru că romii și-au respectat în permanență promisiunile, acum vor să se convingă și de loialitatea și corectitudinea celor pe care i-au ajutat mereu la alegeri. Pavel susține că acum se va vedea cine este mai țigan. „Să îmi demonstreze că va fi un alt candidat mai puternic, că merită mai mult pentru colegiu 2 și jos pălăria, noi suntem de acord și mergem. Da’ să nu mai meargă pe vrăjală. Vrem să mergem pe lucruri concrete. Nu mai halim vrăjeala nimănui. Trebuie să ne spună clar: domne, eu vreau postul ăsta, am nevoie de votul vostru și asta voi face pe perioada de doi din patru ani de zile, cât e mandatul. Dacă nu își țin promisiunea, noi promitem că nu o să mai intre în comunitățile de romi. Noi ne-am ținut de cuvânt și acum vreau să văd și eu cine este țigan”, a declarat Nelu Pavel la Tele3.

Dian Popescu susține romii

Dian Popescu, senatorul de Gorj care s-a bucurat și el alături de foștii colegi din USL de sprijinul cetățenilor romi, consideră că este timpul ca PSD să răsplătească în vreun fel această comunitate și să meargă în alegeri cu Nelu Pavel. „PSD ar putea să meargă și cu om din etnia romă. Acești oameni au fost foarte corecți. Nu numai domnul Pavel, care și-a respectat cuvântul, a respectat programul de campanie. Domnul Pavel merită respectul meu, la fel ca toți liderii acestei comunități”, a precizat Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: