Oprea l-a omorât pe Gigină, dar noi o omorâm cu toții pe mama lui Gigină

Alatăieri, în Parlament, la scurt timp după ce sinistrul Dragnea a mânjit un sfert de secol de democrație vorbind despre nedreptate (fapt comentat pe larg în textul de ieri), s-a întâmplat ceva la fel de important și, după părerea mea, chiar și mai scandalos.

Pentru că urma să se voteze, în Senat, asupra cererii de urmărire penală pentru omor din culpă înaintată de către DNA, Gabriel Oprea a pătruns în sală. Nu s-a dus însă glonț la pupitrul său, ci (s-a văzut asta în direct, pe una dintre televiziunile care au menținut live-ul din parlament într-o imagine mai mică) a trecut pe la aproape toți parlamentarii prezenți, salutându-i personal, cu strângeri de mâini, cu unii chiar purtând scurte discuții. Nu se știe ce le-a zis, deși eu îmi pot imagina. Se știe însă cu precizie rezultatul acelor strângeri de mâini. 73 de voturi împotriva permiterii urmăririi penale, 45 pentru. Nu o mai spunem pe aia cu urmărirea penală care nu înseamnă nici condamnare automată, nici reținere, nici nimic. Doar cercetare. Și nu în orice dosar, ci într-unul de OMOR.

Pe pagina de Facebook a mamei polițistului ucis (singur la părinți), aceasta postează din când în când poze și mesaje despre fiul ei mort. Printre ele, o poză cu Bogdan și un cățel alb și pufos. Mesajul mamei atașat pozei, deși unul de un misticism care personal mi se pare fundamental greșit, dar pe care îl înțeleg 100% în contextul dat, pe mine m-a cutremurat pur și simplu: ”Asta era imaginea fiecărei dimineți. Tu îți alintai cățelușul, eu te alintam pe tine. Acum deschid ușa și îngenunchez în fața altarului tău și ridic rugăciune. Mă rog la Dumnezeu să ai lumină veșnică și loc curat fără tristețe și durere. Îmi lipsești, suflet bun, mi-e tare dor de tine și de ghidușiile tale. Mama ta știe că într-o zi te va strânge din nou în brațe și atunci nu-ți va da drumul niciodată.”

Carmen Gigină e o mamă care și-a pierdut singurul copil în împrejurări scandaloase. Credeți că VOI sunteți scandalizați de ce s-a întâmplat? Dar ea ce să mai zică?

Și acum revenind un pic la întâmplarea din Senat. Cred că știu ce le-a zis Oprea celor care au votat împotriva anchetării sale. De fapt, cred că știu ce le-a lăsat de înțeles. Le-a lăsat de înțeles că-i are la mână. Le-a lăsat de înțeles că dacă pică el pică și ei. Le-a lăsat de înțeles că cu Securitatea și securiștii nu te pui. Le-a lăsat de înțeles că sunt cu toții în acel rahat și trebuie să se protejeze unii pe alții, indiferent cine sau câți mor. Gabriel Oprea nu a fost salvat de un parlament de penali, sau nu numai. A fost salvat mai ales de un popor care insistă să voteze, periodic și cu religiozitate, cu aceiași penali. A fost salvat de mine, și de tine, și de tine, și de el, și de voi. Bravo nouă! Din cauza noastră, o mamă este pe cale să înnebunească de durere, dacă nu cumva a făcut-o deja. Dacă încă mai dormiți, e clar că nu ne mai facem bine niciodată. 

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: