Oprea şi Isărescu, verificaţi la reclamaţia unor avocaţi

O nouă modă prinde contur în România. Lideri care păreau eterni şi intangibili sunt verificaţi la avere ca urmare a unor reclamaţii depuse la ANI prin intermediul unor avocaţi.

Averea vicepremierului Gabriel Oprea, preşedinte al UNPR, va fi verificată de Agenţia Naţională pentru Integritate, după ce o avocată a depus trei sesizări, în numele unui client. Avocata Monica Diana Croitoru Anghel spune despre clientul ei că este o persoană care "are cunoştinţă de aceste abateri" şi, "ca orice bun cetăţean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate. Acesta doreşte verificarea declaraţiilor de avere ale lui Oprea din ultimii zece ani.

Tot vineri s-a aflat că ANI verifică averea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la sesizarea unei organizaţii care are legătură cu avocatul Gheorghe Piperea. Asociaţia Parakletos arată că Mugur Isărescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut în declaraţia de avere din 2007, însă în declaraţiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fără a mai menţiona numele băncii, potrivit relatărilor din presă. Asociaţia a cerut să se stabilească dacă există vreo stare de incompatibilitate sau conflict de interese între calitatea lui Isărescu de debitor al unei bănci şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României. Întrebat care este scopul acestei sesizări a asociaţiei în cazul Isărescu, avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos, a ţinut să precizeze, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu „urmăreşte nimic în această chestiune” şi că îşi face doar meseria de avocat.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: