Oprescu, asul din mâneca PSD?!

În sfârşit, o parte a PSD şi-a reconsiderat poziţia faţă de rezultatele obţinute de Geoană în campania prezidenţială anticipată. În cele câteva luni personajul a fost tot timpul în campania care i-a spălat creierul, în aşa fel încât a avut impresia că a şi câştigat alegerile care vor avea loc abia în toamnă. Aşa cum spuneam  cu puţin timp în urmă, expunerea mediatică excesivă a lui Geoană va duce la obţinerea unui efect invers decât cel presupus scontat de strategii campaniei sale, şi anume acela de lehamite, de saturaţie, de sictir şi nu în ultimul rând de oboseală a candidatului care nu-şi mai cuplează mintea la creier, dând rateuri care concurează cu ale celebrei EBa.

Ziceam că o parte a PSD şi-a reconsiderat poziţia faţă de rezultatele obţinute de Geoană pentru că se aud din ce în ce mai multe voci în interiorul partidului care   dau ca sigură manevra de schimbare a candidatului la prezidenţiale, înlocuindu-l pe Geoană cu doctorul Oprescu. Schimbarea s-ar produce nu pentru că, vorba EBEI, Oprescu ar avea mintea mai odihnită, ci pentru că acesta poate fi un candidat mult mai credibil decât demonetizatul Geoană. De altfel, în recenta  apariţie televizată a doctorului acesta a lăsat să se înţeleagă că la poarta sa au bătut personaje care i-au propus candidatura la prezidenţiale, dar că el le-a refuzat politicos din mai multe motive. Unul dintre motivele enumerate de doctor a fost acela că este supărat pe partidul care l-a adus în fruntea primăriei capitalei deoarece l-a uitat acolo, nebăgându-l în seamă ulterior, adică, cu alte cuvinte l-a trecut pe linie moartă. Şi când te gândeşti că bietul doctor a fost nevoit să îndure ruşinea de a fi şef de campanie pentru Vanghelie, atunci poţi să-i înţelegi mâhnirile! Al doilea motiv ar fi acela că partidul s-a schimbat în rău în sensul că, odată cu toţi neaveniţii intraţi pe tot felul de criterii în partid, s-au dus dracului respectul, scara valorilor, solidaritatea şi loialitatea, valori pentru care doctorul s-a înscris în PSD. Rămas fidel cercului de combatanţi din jurul lui Iliescu, s-a văzut dat la o parte odată cu acesta de  cohorta de venetici ce-l au ca stindard pe Vanghelie, iar ca vârf de lance pe Geoană.

Între timp, viaţa a demonstrat că  vârful de lance s-a cam tocit, iar până la toamnă are toate şansele să devină bont, fapt pentru care în catacombele partidului a început să se coacă altceva. Ieşirea la înaintare a PSD cu alt candidat în persoana lui Oprescu ar fi neinspirată acum, pentru că toată lumea ar observa atunci că în calitatea sa de primar poate fi acuzat de malpraxis pentru administrarea proastă a Bucureştiului şi ar începe atacurile furibunde, imputându-i-se  prea devreme  managementul prost.  Păstrarea unui candidat curăţel care să fie aruncat în luptă cât mai târziu posibil poate fi următoarea mişcare strategică  a PSD. Oprescu întruneşte cerinţele şi a dovedit că are şi limbajul adecvat şi format în multele ore de gardă care să-l acompanieze pe Băsescu chiar şi la mârlănii tip marinăresc. Ce vor face pesediștii dacă Prostănacul n-o să vrea şi o să creadă în continuare că-l învinge pe Băsescu?

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: