Opt primari gorjeni, la întâlnire cu Traian Băsescu

Asociația Comunelor și Orașelor din România a împlinit ieri 15 ani de la înființare. Cum era și firesc, mai mulți primari membri ai acestei organizații au fost ieri prezenți la București unde vor rămâne până mâine dimineață. Aceștia au participat la tot soiul de întâlniri unde și-au expus problemele cu care se confruntă la nivel de comună urmând ca astăzi să aibă loc o întâlnire cu președintele Traian Băsescu, primul ministru Răzvan Ungureanu și mai mulți reprezentanți ai Guvernului. Din Gorj au participat opt primari.

Primarii din Stoina, Crușeț, Dănciulești, Căpreni, Văgiulești, Brănești, Bustuchin și Hurezani au fost prezenți ieri la aniversarea a 15 de ani de existență a Asociației Comunelor și Orașelor din România. În total, au participat 320 de delegați din toate județele țării. Cum era și firesc, politicienii au făcut și ei act de prezență în mijlocul primarilor. ”La o primă întâlnire au fost prezenți membrii partidelor politice printre care Victor Ponta care ne-a întrebat cu ce probleme de confruntăm pe cale administrativă. Au urmat apoi întrevederi cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea și actuali reprezentanți ai Guvernului. Noi, primarii din Gorj am făcut o listă cu problemele noastre și așteptăm răspunsuri cel mai probabil astăzi din partea guvernanților”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Potrivit primarului din Căpreni, astăzi sunt așteptați la întâlniri președintele Traian Băsescu, primul ministru Răzvan Ungureanu, ministrul Laszlo Borbely, ministrul MAI, Gabriel Berca și mulți alți reprezentanți ai guvernului.

Cu această ocazie se va decerna și premiul ”Nicolae Sabău”, uneia dintre comunele participante.

ÎNFRĂŢIRI

Tot în cadrul întâlnirilor de ieri, s-a aprobat și înființarea Federației Asociației Comunelor din România și Republica Moldova. ”Prin intermediul acestei federații, se va întocmi un program de înfrățire a comunelor noastre cu cele din Moldova”, a adăugat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: