Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Oraşul Rovinari, la ceas aniversar

Luna aceasta s-au împlinit 33 de ani de la înfiinţarea oraşului Rovinari. La 9 decembrie 1981 a apărut pentru prima dată pe harta ţării ca oraş. La temelia localităţii au stat identificarea marilor rezerve de cărbune energetic din perimetrul Roşia-Jiu şi punerea în funcţiune a termocentralei de la Rogojelu. Oraşul Rovinari, împreună cu cartierele sale, Poiana şi Vârţ, ocupă o suprafaţă de 2.632 ha. În prezent numără circa 13.500 de locuitori, vârsta medie fiind de 36 de ani. “Le urez “La mulţi ani” rovinărenilor din partea domnului primar, din partea Consiliului Local şi din partea angajaţilor primăriei”, a spus Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Primele date despre teritoriul care corespunde zonei oraşului Rovinari sunt încă din paleolitic, dar prima atestare a satului Rovinari este menţionată în anul 1497 în actele de întărire sau daniile făcute de Sigismund regele Ungariei sau Iancu de Hunedoara. Denumirea satului provine de la cuvântul „rovină” care înseamnă mlaştină. Înfiinţat pe locul a 6 comune, Rovinari face parte din categoria oraşelor mici. Relativ nou, oraşul este rezultatul unei aşezări umane forţate prin natura activităţilor de exploatarea minieră a lignitului din bazinul carbonifer cu acelaşi nume. Iniţial, Rovinari a fost sat în Comuna Bîlteni.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: