Oraşul Ţicleni nu a primit aviz pentru staţia de ambulanţă

Autorităţile locale din Ţicleni au început demersurile necesare pentru obţinerea avizelor necesare pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în localitate. Mii de localnici, dar şi oamenii din comunele învecinate, ar putea beneficia de acest serviciu dacă autorităţile competente îşi vor da acceptul în acest sens. Deocamdată SJA Gorj a respins cererea de înfiinţare.

Serviciul de Ambulanţă Gorj nu şi-au dat acceptul pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în Ţicleni. Unul dintre motive este lipsa personalului specializat. „Am primit solicitarea de la primăria Ţicleni, răspunsul nostru a fost negativ, deoarece trebuie să îndeplinească unele criterii standard care nu depind de noi, iar ministerul trebuie să aprobe angajări de personal”, a declarat Dan Vâlceanu, managerul SJA Gorj.

Autorităţile locale spun că vor încerca în continuare să obţină avizele necesare. „Am făcut cerere pentru această substaţie de ambulanţă, dar mai durează. Trebuie să mai arondăm două-trei localităţi precum Brătuia sau Floreşteni. Ar fi nevoie de vreo 2 ambulanţe, încă nu am primit avizul de la Serviciul  de Ambulanţă Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, dar vom continua să facem demersurile necesare”, a declarat Radu Constantin, primarul  din Ţicleni.

Centrul de permanenţă, aproape finalizat

Cei 4700 de locuitori din Ţicleni vor avea acces mult mai repede la serviciile medicale. Acest lucru va fi posibil datorită înfiinţării unui centru de permanenţă care va fi inaugurat în cel mult o lună, conform spuselor autorităţilor locale. Centrul de permanenţă înfiinţat de Casa de Asigurări de Sănătate Gorj va funcţiona într-o clădire pusă la dispoziţie de către autorităţile locale, care au contribuit şi cu mobilarea acestuia, costurile ridicându-se la circa 300 de milioane de lei vechi.

Primarul din Ţicleni, Radu Constantin, spune că intenţionează ca pe viitor să achiziţioneze un aparat RMN şi un ecograf. Un alt obiectiv ar fi acela de atragere a unei bănci în localitate.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: