Orban, îngrijorat de lipsa de cărbune de la CE Oltenia

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că una dintre prioritățile Guvernului PNL, dacă va trece de votulde învestitură, va fi pregătirea României pentru iarnă. 

"Mă interesează pregătirea României pentru iarnă, în ceea ce privește stocurile pentru energie. Vă dau un singur exemplu, Curtea de Apel București a anulat autorizația de mediu a carierei de la Roșia, care furnizează cărbune pentru Complexul Energetic Oltenia, care furnizează 21% din energia electrică la nivelul întregii țări. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar putea asigura resursele de cărbune pentru  funcționarea pe perioada iernii a centralelor din Combinatul Energetic Oltenia", a spus Ludovic Orban.

Curtea de Apel București a anulat acordul de mediu pentru extinderea Carierei Roșia, cea mai mare din Complexul Energetic Oltenia și care asigură funcționarea celei mai rentabile termocentrale, cea de la Rovinari.

Complexul Energetic Oltenia așteaptă motivarea sentinței, dar aceasta este executorie. Până atunci însă a depus o nouă solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj în vederea eliberării unui alt acord de mediu. (A.A.)
 

Vizualizări: 3,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: