Aleșii locali și-au pus numele pe troiță

Mai mulți aleși locali din orașul gorjean Țicleni, în funte cu primarul Constantin Radu, și-au pus numele pe o troiță ridicată lângă o investiție făcută din bani publici și ai unei societăți private. Mai mult, s-au trecut pe troiță drept ctitori.

Potritiv dicționarului explicativ al limbii române, ctitor este "Persoana care suportă sau contribuie, în parte, la cheltuielile pentru ridicarea și înzestrarea cu odoare a unei biserici sau mănăstiri". Cum în zonă nu este nicio biserică, iar podul din apropiere nu a fost reparat din banii aleșilor locali, gestul aleșilor locali nu poate fi pus decât pe neștiință de carte.

Cel care a sesizat situație este consilierul local al PNL, Constantin Brăneșcu. "Eu știu că respectivul pod a fost făcut în parteneriat cu OMV și Expert Petroleum, deci banii provin din alte părți, altele decât buzunarele “ctitorilor”. Eu le propun să facă o troiță la poduri și podețe (unde să se treacă ctitori împreună cu Curtea de Conturi), la drumul prin schelă și la toate drumurile asfaltate de două sau trei ori", a scris Brănescu pe pagina de socializare. 

Repararea podului a costat 700.000 de lei și a fost realizată împreună cu o companie care extrage țiței în zona Țicleni. Crucea urmează să fie sfințită sâmbătă de un sobor de preoți care vor ține o slujbă pe podul recent modernizat.

Primul nume de pe cruce este al primarului orașului, Radu Constantin, urmat de viceprimar și câțiva consilieri. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: