Rușeț ironizează din nou protestul de la Prefectură: Nu sunt lideri

Ajunși în cea de-a opta săptămână de protest, protestatarii din Piața Prefecturii sunt ironizați de Ion Rușeț. Consilierul Directoratului companiei susține că protestul lor a fost diluat între timp de afirmațiile ambigue și contradictorii. Asta pentru că, scoate în evidență Rușeț, mai întâi au spus că susțin amendamentul USR la Legea Pensiilor și nu sunt de acord cu cel al celor de la PSD, dar tot s-au întâlnit la București cu parlamentari social-democrați.

Ion Rușeț a taxat declarațiile făcute de liderii sindicali care protestează în Piața Prefecturii de opt săptămâni și care cer să fie redusă vârsta de pensionare pentru toți minerii și energeticienii din companie.

“Nu sunt lideri, sunt doar luptători. În opt săptămâni, declarațiile au fost extrem de ambigue și contradictorii. La început, se spunea: Luptăm pentru toți salariații din CE Oltenia, indiferent că sunt la TESA, producție, să fie pensionabili. A apărut amendamentul domnului Miruță. Au spus: Suntem de acord cu amendamentul domnului Miruță. Este cel mai corect amendament și nu suntem de acord cu amendamentul PSD, dar ne ducem și ne întâlnim la Parlament cu domnul fost ministru al Muncii, domnul Budăi, de la PSD. Adică cum spui public asta?”, s-a întrebat Ion Rușeț.

Acesta a continuat exemplele și, în final, a spus că toate aceste contradicții n-au făcut decât să „dilueze” protestul. „Am mai auzit o declarație: Cel mai corect lucru și nu este un efort financiar prea mare este să fie adoptată legea așa cum a trecut de Senat. Nu are nicio treabă cu mineritul legea care a trecut de Senat. Sunt ambiguități în declarații și asta face ca acest protest care s-a dorit să fie un factor de presiune. Unii discută de condiții deosebite, unii de condiții speciale care au fost luate pe nedrept în condițiile în care minerii din carieră nu au avut niciodată condiții speciale. Aceste ambiguități fac ca presiunea pe care au dorit să o exercite asupra parlamentarilor, să fie o chestie de emoție, să atragă atenția, să fie diluată”, a mai spus Rușeț, la Tele3. 

Vizualizări: 2,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: