Minerii din SMEO au ieșit din greva foamei

Protestul minerilor lui Gabriel Căldărușe a ținut doar câteva ore. Peste o sută de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat luni dimineață în greva foamei, dar au suspendat protestul, după ce liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia a obținut promisiunea unei întrevederi cu ministrul Energiei.

În schimb continuă protestul minerilor care pichetează de opt săptămâni Prefectura Gorj, cerând reducerea vârstei de pensionare.

Minerii lui Căldărușe aveau mai degrabă revendicări legate de soarta companiei, de aprobarea planului de restructurare și de alocarea unor fonduri pentru achiziționarea certificatelor de carbon. SMEO a propus și un proiect pentru reducerea vârstei de pensionare a salariaților din termocentrale și carierele miniere, altul decât cel aflat acum la parlament, despre care liberalii gorjeni spun că nu îl susțin.

Din păcate, salariații din CE Oltenia nu reușesc să aibă o listă comună de revendicări, liderii lor fiind dezbinați, în special din cauza unor influențe politice.

Galerie foto


Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: