Organigrama CEO, schimbată după închiderea unor capacităţi

Redimensionarea activităţii de la Complexul Energetic Oltenia ca urmare a reducerii capacităţilor cu 25% va duce la schimbări în organigrama complexurilor. Adunarea Generală a Acţionarilor va supune la vot pe data de 24 aprilie restructurarea prin închiderea a două grupuri de la Turceni, două de la Brăila, Carierei Peşteana Sud şi perimetrului Seciurile.

Conducerea CE Oltenia va concedia de la 1 iunie 2.133 de persoane şi va reduce 25% din capacităţile de funcţionare a societăţii. „Programul acesta de restructurare presupune după aceea şi o redesenare a grupurilor care rămân în funcţiune după data de 1 iunie. Şi noi am dat acolo şi un program care trebuie să fie aprobat de Consiliul de Supraveghere, de minister şi apoi de Guvern în care 25% din capacităţile de producţie, adică 4 din 16, vor fi definitiv închise şi nu vor mai produce costuri. Sunt cele două grupuri de la Brăila pentru care plătim la ora asta şi mentenanţă, şi personal şi încă două la Turceni“, a explicat directorul general al CE Oltenia.

Dar concedierile de la 1 iunie afectează activitatea în termocentralele de unde pleacă multe persoane şi acestea trebuie înlocuite pentru a asigura funcţionarea în condiţii optime. „Paradoxal este că aplicând sistemul acesta al pensionabililor, din Turceni pleacă un număr de circa 17-20 de angajaţi, ceea ce este suportabil. La Rovinari, unde rămân patru din patru şi numărul de pensionabili este la ora aceasta cam de 260. Trebuie să ne gândim la personal care trebuie relocat de la alte cariere să completăm acele 260 de persoane foarte repede. Pleacă directori, şefi de birouri, şefi de servicii, muncitori şi va trebui completat“, a mai spus acesta. Ciurel a mai declarat că vor fi oameni transferaţi din alte zone limitrofe la Rovinari. „De unde să iei personal pentru Rovinari? Normal că iei din zona mai aproape, Roşia, Pinoasa sau Tismana“.

Directorul general al CE Oltenia a declarat că nici Cariera Husnicioara nu are viaţă lungă dacă se va închide Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) Severin. „Pentru Cariera Husnicioara, o carieră foarte bună şi foarte bine condusă, cu nişte oameni extrem de înţelegători şi buni profesionişti, se pare că dacă nu mai rămâne în funcţiune RAAN nu ştiu ce soartă va avea“, a declarat directorul CE Oltenia.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: