Organizatorii UNTOLD au anunțat apariții spectaculoase la ediția din 2023

Organizatorii festivalului UNTOLD au anunțat cine va cânta la marele festival de la Cluj în această vară. Astfel, între 3 şi 6 august, pe Cluj-Arena, vor fi prezenți cei mai buni DJ ai lumii: Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso şi Salvatore Ganacci.

În 2023, UNTOLD este singurul festival din Europa care are aceste nume în acelaşi line-up, iar cel de-al optulea capitol al legendei UNTOLD va fi unul memorabil, anunță organizatorii într-un comunicat.

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Olandezul a ajuns cunoscut în întreaga lume după ce a lansat unul dintre cele mai mari succese din muzica electronică, single-ul "Animals", în 2013. Piesa a depăşit 361 de milioane de ascultări pe Spotify şi 1.6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Garrix a lucrat cu cei mai mari artişti mainstream de la Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher sau U2 şi este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJ Mag, după Armin van Buuren votat de cinci ori No 1 DJ.

Există doar câţiva artişti care au succes în mainstream şi în cultura underground. DAVID GUETTA este un astfel de artist. După ce doi ani la rând a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii, Guetta este considerat cel mai relevant artist al lumii. În clasamentul celor mai buni 101 producători din 2022, clasament realizat de 1001tracklists, francezul ocupă locul 1.

Guetta a câstigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ doi ani la rând în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoaşterea şi respectul comunităţii industriei electronice, nominalizări la premiile Grammy şi două trofee, un fanbase uriaş în orice colţ din lume şi două trofee Guinness World Records. La începutul acestui an, a fost recompensat cu trofeul 'Producătorul Anului" la Brit Awards.

De la producţiile lansate la apariţiile live, SALVATORE GANACCI iese din categoria artiştilor convenţionali. A colaborat cu Sanjin şi Jillionaire de la Major Lazer, iar clip-ul oficial pentru "Money in my mattress", o producţie lansată împreună cu Trinidad James a fost considerată de MTV ca fiind "cel mai ciudat lucru la care să te uiţi toată ziua". Ganacci reuşeşte să atragă publicul într-un mod unic, apariţiile live ale suedezului au devenit virale pe platformele de social media.

DJ-ul şi producătorul suedez ALESSO a reuşit să devină un nume relevant în cultura muzicii electronice datorită unei combinaţii de stiluri: progressive house şi pop. Primul său succes a fost 'Calling (Lose My Mind)", piesă la care a colaborat cu Sebastian Ingrosso şi cu Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic. A urmat ,,Under Control", cu duo-ul britanic Hurts şi Calvin Harris, cu care a reuşit să ajungă pe primul loc în clasamentul oficial al Marii Britanii, UK Singles Chart. Alesso a fost invitat să deschidă concertele Madonnei din cadrul MDNA Tour şi a lucrat în ultimii ani cu cele mai cunoscute nume din cultura mainstream.

Experienţa UNTOLD nu ar fi completă fără ARMIN VAN BUUREN unul dintre cei mai iubiţi DJ, care a fost aici de la prima ediţie în 2015. Olandezul, care de 21 de ani la rând se află în lista primilor cinci DJ ai lumii, a reuşit ca la fiecare apariţie live pe Cluj-Arena să construiască o relaţie specială cu fanii festivalului, este artistul care a scris cel mai frumos capitol din povestea UNTOLD, iar în 2023 revine pe mainstage-ul festivalului.

Anul acesta pe scena principală a festivalului vor urca cele mai mari nume din industria muzicală. Prima trupă live confirmată de organizatori este IMAGINE DRAGONS, o premieră pentru România. Band-ul din Statele Unite, recompensată cu un Premiu Grammy, zece Billboard Music Awards, cinci trofee Teen Choice Awards, a inclus festivalul UNTOLD în turneul mondial din 2023.

Amelie Lens, una dintre artistele care domină cultura de club/festival în ultimii ani, creatorul hi-tech minimal, germanul Boris Brejcha, duo-ul de origine britanică Camelphat, italianul Marco Carola considerat ambasadorul genului techno, omul din spatele label-ului Innervision, artistul german Dixon şi cei doi membri ai proiectului american Bedouin sunt primele nume anunţate pentru scena Galaxy.

Alţi artişti vor fi anunţaţi în curândau precizat organizatorii UNTOLD în comunicatul oficial.

 Preţurile abonamentelor pentru cele 4 zile şi 4 nopţi de magie pornesc de la 139 euro + taxe şi sunt disponibile pe untold.com.

Galerie foto


Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: