Orgii, crime şi afaceri, puse de un senator în cârca lui Ponta

Senatorul Valer Marian, cunoscut pentru atacurile sale cu iz securistic, a remis ieri presei un comunicat numit „scrisoare-interpelare”, cu multe întrebări pentru premierul Ponta. Întrebări în spatele cărora se ascuns acuzaţii clare, unele vehiculate şi cu altă ocazie în spaţiul public. Limbajul este extrem de dur, premierul fiind întrebat inclusiv de presupuse orgii sexuale într-un apartament din Târgu Jiu. Valer Marian a fost recent exclus din PSD şi s-a înscris în PP-DD.

 „Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată 'Victoraş, ai grijă de copii!', pe care am anunţat-o de altfel“, explică senatorul Valer Marian.

Şi-a bătut tatăl şi a fost ofiţer SIE?

Ponta este întrebat dacă în anii '90 şi-a bătut bestial pe tatăl, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul. Senatorul mai vrea să ştie dacă după acest episod a plecat pe nepusă-masă în Franţa, unde a locuit o vreme la fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu,  de unde a plecat dormind prin gări şi prin parcuri.

„Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc'Donald's şi pentru ce motive aţi fost dat afară“, sunt alte întrebări.

Senatorul Valer Marian mai spune că, după ce a devenit procuror, Ponta le-ar fi sprijinit pe mama şi pe o mătuşă a sa pentru a pune mâna pe vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu. 

Senatorul PP-DD mai vrea să ştie dacă în anul 1997, când era procuror, Ponta a fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi a activat în unitatea denumită 'Umbre' sau H.

Valer mai sugerează că Ponta a  fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie.

„Este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată, aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?“, este o altă întrebare.

„Câinele Ponta m-a ucis“

Senatorul aduce în actualitate şi cazul Panait. „În timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, 'vinovat' pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost 'Câinele Ponta m-a ucis'?“, mai întreabă senatorul.

Orgii sexuale la Hotel Anna?

Senatorul de Satu Mare este interesat şi de ce a făcut Victor Ponta în Târgu Jiu, în colegiul unde este deputat pentru a treia oară. Întrebările sunt: „Aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?“

„La Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?“.

Senatorul sugerează că I.V. nu a fost singura femeie pe care ar fi dus-o în apartamentul omului de afaceri Lemnaru. „Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar“, mai întreabă acesta.

Premierul mai este întrebat dacă a locuit la un ofiţer acoperit SIE şi dacă a întreţinut relaţii „nefireşti“ cu acesta.

În final, senatorul întreabă şi care sunt motivele divorţului de prima soţie şi de ce Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria lui cu fiica sa, Daciana.

Despre contractele bănoase de la complexuri

În interpelarea senatorului a venit rândul şi contractelor de la complexurile din Gorj, subiect dezbătut pe larg în presa din Gorj şi cea naţională. „În calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract“, este întrebarea adresată de Valer Marian.

ŞANTAJ?

Senatorul pare să nu aibă încredere în corectitudinea pactului de coabitare între Băsescu şi Ponta. „Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta? Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact“, mai întreabă Marian.

MESAJ

La final, parlamentarul PP-DD a vrut să-i transmită lui Victor Ponta că nu-i este frică de el. „În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică“, încheie senatorul de Satu Mare, Valer Marian.

PLAGIAT

Senatorul atinge şi subiectul plagiatului „De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat 'Curtea Penală Internaţională'? Înveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi“. Senatorul se întreabă de ce premierul şi-a schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron.

NOTĂ: Comunicatul de presă al senatorului Valer Marian a fost publicat ieri pe Agerpres şi ulterior retras.

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: