Orice director de şcoală poate fi schimbat dacă e certat cu primarul

Declaraţie "tare" ieri a şefului Consiliului Judeţean Gorj, proaspăt întors din concediu şi întrebat de jurnalişti să comenteze, într-o conferinţă de presă, "epurările politice" despre care s-au plâns recent sindicatele lui Marin Condescu. Ion Călinoiu spune, în acest context, că orice director de şcoală care nu are o relaţie bună cu primarul localităţii trebuie schimbat, însă acesta crede că "epurările politice" nu au loc în acest domeniu, ci doar în minerit şi energie. Preşedintele executiv al PSD Gorj a comentat recentele poziţii ale sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu şi a fost de acord cu ideea că în minerit şi energie ar avea loc "epurări politice. Călinoiu a spus că, de fat, Condescu a prevenit unele schimbări, liderul social-democrat neputând să dea exemple de membri ai PSD Gorj care şi-au pierdut funcţiile de conducere în minerit şi energie în acest an.  "Directorii de şcoli evident că se schimbă! Directorii de şcoli se schimbă toţi care nu au o relaţie bună cu primarul. Am spus foarte clar că e nevoie de un director profesionist, care să conlucreze cu Primăria. Dacă nu conlucrează cu Primăria nu se va face nimic în ceea ce înseamnă dezvoltarea locaţiilor în care se desfăşoară actul educaţional", spunea ieri mai marele social-democraţilor gorjeni. Ion Călinoiu declară, astfel, că orice director de şcoală care nu are o relaţie bună cu primarul localităţii trebuie să se aştepte la o posibilă schimbare a sa din funcţie. Preşedintele executiv al PSD Gorj afirmă că, astfel, primarii vor putea derula proiecte în interesul unităţilor de învăţământ, declaraţiile fiind făcute în contextul în care cei mai mulţi edili din judeţ sunt social-democraţi. 
 Atunci când vine însă vorba de directori PSD din minerit şi energie "epuraţi politic", Ion Călinoiu se blochează cu exemplele la Marin Constantin de la Turceni şi Laurenţiu Ciurel de la Rovinari, care, teoretic, nu sunt social-democraţi, deşi au cochetat şi cu PSD pentru a-şi păstra scaunele de conducere. În privinţa colegilor de partid aflaţi în structura de la Târgu Jiu a SNLO, colegi gen Ion Vulpe, Corneliu Boldor sau chiar Mihai Dafinoiu, Călinoiu se face că nu prea ştie despre cine este vorba sau că respectivii nu sunt directori, deşi funcţiile pe care le ocupă nu sunt deloc de lepădat din punct de vedere al salariilor. 
 "Noi am avut directorii pe care i-am considerat cei mai bine pregătiţi profesional. Pe Marin nu l-am schimbat până a venit PDL-ul la Turceni. Pisc la Rovinari a trecut prin toate partidele. La noi nu erau probleme de adeziuni, ca să zici că dacă nu depune adeziune nu mai e în funcţie. De epurări nu am vorbit noi, ci domnul Condescu. Nu am o evidenţă a celor schimbaţi. La Turceni a schimbat Manţog tot ce era pe acolo, a schimbat organigrame ca să ia în subordine direcţia economică. Vreţi să ajungem la Ciurel, nu l-am susţinut niciodată, ci l-am susţinut pe omul care poate să ducă potrivit programul aşa cum este el. Ştiu că aici era problema voastră. Noi ne gândeam la Medinţu, care are pregătire profesională şi partea lui de suflet pentru această unitate. La SNLO, Pestriţu a plecat, nu contează când a plecat, dar acolo era Dădălău, Dafinoiu, care nu sunt marca PSD, iar Boldor şi cu Vulpe nu sunt directori, vă asigur eu", spune Călinoiu, care miroase o apropiere, cel puţin din punct de vedere al declaraţiilor, între părerile sale şi cele ale lui Marin Condescu, ceea ce, acum câteva luni părea de neconceput.
 


Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: