Orzan e cu Dian. Angheloiu s-a ales cu Modrea

Liberalul Gheorghe Orzan a susţinut vineri o conferinţă de presă alături de Dian Popescu, la sediul PNL, unde a declarat oficial că îl susţine pentru a obţine şefia filialei la alegerile din 4 septembrie. Informaţia a apărut încă de joi, dar tot atunci a fost infirmată, Orzan spunând că rămâne alături de Radu Angheloiu. Cu toate acestea, Orzan se mai contrazice o dată şi şi-a declarat susţinerea pentru Dian Popescu.

Gheorghe Orzan a intrat în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene acum mai bine de un an, când a fost singurul liberal care a anunţat că râvnea la acea vreme la postul ocupat de Dan Ilie Morega. Acum, când Morega a plecat din partid şi i-a lăsat pe liberali să îşi arate valoarea, Orzan a ales de cuviinţă să îl susţină pe bunul său prieten Radu Angheloiu, cel cu care făcuse şi o înţelegere, unul devine lider al PNL Gorj, iar celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Orice neiniţiat în politică îşi dă seama că Orzan s-a cam fript la înţelegerile făcute cu Angheloiu pentru că cel din urmă avea deja unul din cele două posturi şi acum râvnea şi la şefia PNL Gorj. „Am avut o înţelegere pe care Radu a încălcat-o“, a spus Orzan.

„O echipă puternică are nevoie de o echipă puternică. O să aflaţi multe din ideile programului lui Dian Popescu“,  a spus Orzan.

Modrea, atacă din ultima poziţie

În schimb, ultimul intrat în cursa electorală internă din PNL Gorj, Dumitru Modrea, are o cu totul altă deschidere faţă de presă şi de comunicarea publică, organizând întâlniri cu jurnaliştii şi cu delegaţii din teritoriu. Ieri el a precizat că într-un tur doi al alegerilor s-ar vedea cu Radu Angheloiu, cu care însă recunoaşte că nu are cele mai bune relaţii. După ce Dian Popescu a precizat că nu-i dă replici lui Modrea atâta timp cât el nu şi-a depus candidatura în mod oficial, vicele din Turcineşti pulsează indirect pentru vicele de la Consiliul Judeţean, pe care este însă supărat că nu l-a apărat atunci când PSD era împotriva sa în comuna pe care o conduce din funcţia de număr doi.

În timp ce Angheloiu tace şi, probabil, şi cu sprijin de la PSD, face, iar Dian Popescu anunţă aproape zilnic sprijin din teritoriu de la noi susţinători, Dumitru Modrea îşi încearcă şansele cu Ion Răuţ, „securistul care ştie multe”. Devenit mâna dreaptă a noului candidat, Răuţ a precizat ieri că l-a sfătuit pe Modrea să candideze pentru că el nu avea pe cine să aleagă dintre candidaţii existenţi până la acel moment. Şi aşa a ajuns fostul purtător de cuvânt al PNL Gorj din „epoca Morega” să meargă în teritoriu alături de candidatul care speră să răstoarne lucrurile în organizaţie cu mai puţin de două săptămâni până la alegeri. Dumitru Modrea e convins că are şanse de câştig, spunând că îşi propune ca filiala să treacă la viitoarele alegeri peste pragul de 18% lăsat moştenire de Dan Morega.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: