Orzan s-a retras din cursa pentru şefia PNL în favoarea lui Angheloiu

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, a anunţat oficial că va candida pentru şefia filialei judeţene a PNL, din cursă retrăgându-se consilierul judeţean Gheorghe Orzan, cel care a declarat în repetate rânduri în ultimele luni că va candida pentru o astfel de funcţie. Intrarea sa în cursa electorală internă a liberalilor a generat şi primele reacţii, Dian Popescu susţinând că acesta nu ar fi decât „o marionetă” a PSD.

Radu Angheloiu şi Gheorghe Orzan au apărut vineri la prânz împreună într-o conferinţă de presă, anunţând că au luat decizia de rămâne în continuare un „tandem”, cei doi menţionând că vor face „risipă de energie” pentru a câştiga alegerile din organizaţie încă din primul tur. Orzan a spus că se retrage pe considerentul că are o firmă şi că nu ar dori ca eventualele sale afaceri să fie asociate cu funcţia politică, deşi acest lucru era valabil şi acum câteva luni, când fostul candidat susţinea cu tărie că intră în lupta pentru şefia PNL Gorj, în ciuda avertismentelor primite de la oponenţii care declarau că, în cele din urmă, el va lăsa locul liber pentru Angheloiu. Acest lucru s-a întâmplat acum, cu două luni înainte de alegerile din organizaţie.

         Postul de preşedinte a rămas vacant după ce deputatul Dan Morega a părăsit partidul în luna iunie, anterior el catalogându-l pe Angheloiu ca fiind „şeful puciştilor” din organizaţia pe care a condus-o în ultimii ani. Radu Angheloiu a fost la începutul primăverii în fruntea unui grup din organizaţie care, cu sprijinul fostului prim-vicepreşedinte Ludovic Orban, a pus în discuţie posibila schimbare a lui Morega de la şefia PNL Gorj, lucru care nu s-a reuşit în acel moment.

Reacţie de la Dian Popescu

În cursa pentru preşedinţia filialei mai sunt înscrişi Dian Popescu, şeful PNL Târgu Jiu, şi Ion Navlea, consilier municipal. Navlea a apărut alături de Angheloiu la conferinţa de presă susţinută sâmbătă de preşedintele interimar al filialei, deputatul Ionuţ Stroe, Dian Popescu neafişându-se alături de cei doi. El a preferat declaraţii individuale, în care îl cam înghesuie pe Angheloiu, vorbele sale fiind destul de tranşante. „Radu Angheloiu nu poate fi preşedinte al PNL Gorj pentru că, de doi ani, el este o marionetă a PSD-ului. El e vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie în care depinde exclusiv de voturile celor de la PSD şi, în consecinţă, orice decizie a sa este influenţată de voinţa PSD. El nu poate nici să fie o interfaţă între organizaţie şi conducerea centrală, în consecinţă, candidatura sa este una fără şanse”, menţionează Dian Popescu, acesta fiind, până acum, candidatul cu cea mai bună vizibilitate în apariţiile publice.

         Alegerile din PNL Gorj sunt programate să aibă loc pe 4 septembrie, după ce, anterior, fuseseră programate pe 5 iunie, termen care a fost amânat la solicitarea grupării conduse de Radu Angheloiu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: