EXCLUSIV: PNG Gorj dă afară primarii şi consilierii din trei comune

Preşedintele Partidului Noua Generaţie, filiala Gorj, Ion Paliţă, a anunţat că exclude toţi consilierii locali din trei comune, Dragoteşti, Arcani şi Brăneşti. Motivele care l-au făcut pe Paliţă să ia această decizie sunt rezultatele proaste de la alegeri, faptul că nu îşi plătesc  la partid cotizaţia şi absenţa lor de la şedinţe. Hotărârea de excludere a acestora a fost luată după ce a discutat cu Gigi Becali. Şi doi primari sunt în colimatorul lui Paliţă.

Ion Paliţă este foc şi pară pe consilieri deoarece la alegeri au făcut campanie pentru PSD. Acesta este unul dintre multe alte motive care l-au făcut pe preşedintele PNG Gorj să discute cu Gigi Becali pentru a stabili ce măsuri trebuie să ia. Rezultatul discuţiei dintre cei doi este unul decisiv, fără loc de întors, aşa se face că s-a trecut direct la excluderi.

9 consilieri locali, excluşi din partid

Astăzi consilierii au primit acasă deciziile de excludere, preşedintele partidului lucrând la ele în acest week-end. Au fost daţi afară din partid  cei 6 consilieri locali de la Dragoteşti, cei doi de la Arcani şi singurul consilier de la Brăneşti. “Îi exclud pe toţi şi o să îi pun pe următorii pe listă. Să ştiţi că decizia nu am luat-o eu, am vorbit cu preşedintele partidului, Gigi Becali, şi mi-a spus să aplic statutul. Nu se poate ca la alegeri să faci campanie altui partid şi vă si spun că este vorba de PSD, la şedinţele partidului de asemenea, cotizaţia nu o plătesc. Partidul ăsta trebuie întreţinut şi el cu bani, dar dacă pe nimeni nu interesează nu mai putem continua aşa. Eu pentru a ţine şedinţele de partid închiriez sala de la Casa de Cultură. Plătesc şi pentru ce? Să nu vină niciun consilier? Asta e bătaie de joc. Dar acum îi exclud şi gata, să vină alţii mai capabili“, spune Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj.

La Arcani, măsurile luate de conducerea partidului sunt mult mai drastice decât în celelalte două comune, Dragoteşti şi Brăneşti, aici a fost retras sprijinul politic întregii liste, motiv pentru care primarul Vasile Popescu a rămas fără niciun consilier de la el din partid. Aici celelalte partide care au obţinut un procentaj bun îşi vor numi doi consilieri în locul celor de la PNG. “Decizia de a retrage sprijinul politic întregii liste aparţine preşedintelui Gigi Becali. Aici consilierii au făcut la alegeri campanie electorală PSD-ului. Culmea este că spuneau pe la oameni pe la poartă că PNG nu mai există, să voteze PSD. Aşa ceva este inacceptabil. Eu le spun că au ieşit consilieri puşi de PNG, nu de PSD, dar acum când îi chem la şedinţe spun că partidul nu a făcut nimic pentru ei. Din aceste motive Gigi Becali a hotărât să excludă întreaga listă de consilieri“,  a explicat Paliţă.

PNG va face alianţă cu un alt partid

Şi sancţiunile nu se încheie aici. Următorii pe listă sunt primarii din Dragoteşti şi Arcani, respectiv Vili Pasăre şi Vasile Popescu. Cei doi primari nu vor fi excluşi, dar vor fi sancţionaţi. “Primarii vor primi o sancţiune deocamdată. Voi vorbi cu ei să le explic faptul că sunt primari pe lista PNG şi trebuie să lupte pentru partid. Primarul de la Arcani spune că pe el nu l-a ajutat partidul să devină primar. Numai eu ştiu cât am luptat să ajungă aici şi acum face declaraţii din astea. Dacă nu vor înţelege de vorbă bună vor fi şi ei excluşi“, a declarat Paliţă. Preşedintele organizaţiei de la Gorj a mai spus că această curăţenie în partid vine şi după ce Gigi Becali i-a spus că în curând PNG va face alianţă cu un alt partid.

Primarii nu par foarte afectaţi de aceste excluderi, deoarece spun că au ieşit primari pentru că lumea a votat omul, nu partidul.

„Dacă au de gând să ia aceste măsuri o să se aleagă praful. Sunt de acord cu sancţiuni, nu cu excluderi. Până la urmă pe mine nu mă afectează, pe mine nu partidul m-a scos primar“.

Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: